Heeft jouw man- of vrouwlief je ook al eens betrapt met een duikbril in de keuken? Of met wangen vol tranen? Niet omdat je een nieuw fashion statement wil maken of omdat je gewoon uberemotioneel bent, maar gewoon omdat je een ui snijdt… Dat is nu volkomen verleden tijd met deze tips!

Maak je mes nat

Maak voordat je aan de slag gaat je mes even vochtig. Het gas dat vrijkomt wordt dan aangetrokken tot het water op het mes, en niet op je ogen. Ook kan je tussendoor even je mes even onder de kraan houden als dat nodig is.

Een ui snijden zonder tranen doe je zo - flashmagazine.be

Diepvriezer

Voor je met je mes tekeer gaat, is het raadzaam om je ui een kwartiertje op voorhand in de diepvriezer te stoppen. Op die manier ontsnappen er minder vervelende stoffen tijdens het snijden en verliezen ze hun bijwerkingen.

Een ui snijden zonder tranen doe je zo - flashmagazine.be

Gebruik een scherp mes

Geef je mes een goede slijpbeurt voor je begint met je ui te snijden. Met een scherp mes komen er namelijk minder gassen vrij, waardoor je minder snel met de tranen op je wangen staat.

Een ui snijden zonder tranen doe je zo - flashmagazine.be

Geen last tijdens het snijden van een ui? Maar kost het jou wel alle moeite van de wereld om een avocado te snijden? Ook daar hebben wij handige tips voor!