Queenie & Raf, Gastrobar Zoete (Oudsbergen)

Tijdens de lockdown konden Raf en Queenie niet stilzitten. In een mum van tijd lieten ze het ijssalon omtoveren tot “Gastrobar Zoete”. Met Valentijn zullen ze het cliënteel verwennen met een mix van de meest exclusieve Belgische en Italiaanse specialiteiten.

Hoe is het om met je partner te werken?
We doen het al meer dan 25 jaar! Veel van onze hobby’s oefenen we samen uit. Na 19 jaar was de sleur erin geslopen. Omdat we elkaar zo goed kennen, wisten we exact wat we anders wilden!

Is er ruimte voor romantiek?
Werk en privé vloeien naadloos in elkaar over, waardoor er weinig tijd overblijft. Voor ons staat Valentijn in het teken van de klanten en daar genieten we van! Romantiek is ook niet het melige gedoe, maar kleine dingen het hele jaar door. Zoals een wandeling met de honden, met de rugzak de bergen intrekken of een dag ‘op de latten’ en uitgebreid dineren.

Waar staan jullie om bekend?
Onze passie voor Noord-Italië is groot. We gaan er voortdurend op zoek naar nieuwe producten. Klanten houden van onze huisbereide pasta’s, charcuterie, zuurdesembrood en soepen. Die Belgisch-Italiaanse combinatie is eigen aan ons.

Wat biedt Valentijn?
Het zijn de dagelijkse dingen die tellen… Koken voor je partner bijvoorbeeld, daar kunnen wij zéker hulp bieden! Een antipastoschotel met aangepaste wijnen of een leuke apérobox, hoeft écht niet ingewikkeld te zijn. Ook een ontbijtje is de kern van waar het om draait; tijd maken voor mekaar!


 

Tom & Nele, Taratata (Hasselt)

Levensgenieter Tom en spring in ‘t veld Nele zijn sinds kort uitbater van Taratata; eigenzinnig restaurant op topniveau. Na heel wat ervaring onder leercontract, ging Tom onder meer aan het werk bij ‘t Zilte. Nu ‘viert’ hij Valentijn terwijl hij samen met Nele aan het werk is.

Hoe is het om met je partner te werken?
Nele en ik hebben Taratata middenin de lockdown overgenomen, dus de échte relatietest moet nog komen! Samen take-away doen, voelt alvast heel ‘normaal’. Want voor onze boys Stan en Cas zorgen, is ook fulltime samenwerken.

Is er ruimte voor romantiek?
Ik geef toe dat ik niet romantisch aangelegd ben. Nele zal dat bevestigen. Wél drinken wij samen graag een glaasje. Dat laat ons op een relaxte manier genieten en dit hoeft écht niet alleen op Valentijn te zijn!

Waar staan jullie om bekend?
Onze gasten stoefen wel over de vegetarische gerechten, de zeekat met mousselinesaus of de pladijs met karnemelk. Maar in elk restaurant is het de persoonlijke touch die het verschil maakt. Nele biedt topbediening en is héél joviaal! Voor mij moet er gelachen worden, maar er moet ook gewerkt worden. Liefst héél hard!

Wat biedt Valentijn?
De ‘Valentijn Taratatas’ is gevuld met een 4- of 5-gangenmenu, uit te breiden met gemberlimo of Limburgse bubbels. Wie graag een romantisch weekendje Hasselt met ons restaurantbezoek combineert, kan hopelijk snel weer bij onze “7th Studio” terecht!

DELEN