Vegetariër, veganist, pescotariër, pollotariër… Heb je er wel eens van gehoord, maar geen idee waar het nu juist voor staat? Wij maken het voor eens en altijd duidelijk!

Vegetariër

Staat er geen vlees, noch gevogelte, vis, schaaldieren of insecten bij jou op de menu? Dan ben je een vegetariër. Ook bijproducten van geslachte dieren, zoals dierlijk stremsel in kaas en gelatine in snoep en pudding, worden niet gegeten. Zuivel aan de andere kant wel.

Vegetariër, veganist, pescotariër en pollotariër uitgelegd - Flashmagazine

Veganist

Naast het vermijden van elke soort dierenvlees, consumeert een veganist ook geen zuivelproducten (zoals melk, kaas, ijs en yoghurt), eieren of andere voedingsmiddelen die van dieren afkomstig zijn.

Vegetariër, veganist, pescotariër en pollotariër uitgelegd - Flashmagazine

Pescotariër

Als je ervoor kiest om geen dieren of gevogelte te eten, maar wel vis of andere zeedieren, ben je een pescotariër. Weet jij trouwens alles al over mosselen? Daarnaast worden eieren en zuivelproducten meestal ook gegeten.

Vegetariër, veganist, pescotariër en pollotariër uitgelegd - Flashmagazine

Pollotariër

Eet je bewust geen zoogdieren of vis, maar wel gevogelte en eieren? Dan ben je een pollotariër.

Vegetariër, veganist, pescotariër en pollotariër uitgelegd - Flashmagazine

Waarom?

Er zijn heel wat redenen waarom je voor een bepaald ‘dieet’ zou kunnen kiezen. Iemand kan dat doen uit ethische overwegingen, maar ook uit religieuze principes, gezondheidsredenen of duurzaamheidsoverwegingen. Dit zijn dan ook algemene definities, maar doe gewoon vooral waar jij je zelf het beste bij voelt!