Pasta… Het bestaat in heel veel varianten en wordt gesmaakt door zo goed als iedereen. Dat betekent dat het in ettelijke huishoudens ook al eens op de menu staat, maar weet jij eigenlijk hoe je op de juiste manier pasta kookt? Wij zetten alvast de meest voorkomende pastafouten op een rijtje! 

Kies de juiste pasta

Penne, spaghetti, linguine… Er bestaan toch een aantal verschillende soorten pasta. Daarom is het ook belangrijk dat je de juiste kiest voor het gerecht dat je gaat maken. Zo past lange pasta beter bij vloeibare sauzen en doet de korte het goed met bijvoorbeeld stukjes vlees of groente.

Vermijd deze meest voorkomende pastafouten! - Flashmagazine

Gebruik voldoende water

Voor iedere 100 gram pasta, gebruik je een liter water. Je hebt dus heel wat nodig en bezuinigen is geen goed idee. Zet ook nooit de deksel terug op de pot als het water kookt en de pasta erin zit.

Voeg het correcte toe

Laten we voor eens en voor altijd duidelijk zijn: olie toevoegen aan het water heeft geen enkele zin! Zout daarentegen wel. Gebruik zo’n 10 gram zout per liter water. Dat geeft je pasta veel meer smaak.

Vermijd deze meest voorkomende pastafouten! - Flashmagazine

Proef

Volg de kooktijd die op de verpakking staat niet blindelings, maar proef af en toe eens. Eens de pasta te ver is, kan je namelijk niet meer terug. Je kan de pasta zelfs beter wat eerder afgieten en even laten meekoken met je saus.

Pasta koken doe je zo! - Flashmagazine

Spoel niet af

Als je de pasta gaat afspoelen, verdwijnt het zetmeel én daarmee ook de smaak. Roer daarom meteen de saus erdoor om kleverige pasta te vermijden.

Pasta koken doe je zo! - Flashmagazine

Nu je deze pastafouten niet meer gaat maken, moet je enkel nog een lekker recept zoeken. Wat dacht je van pasta met bospaddenstoelen in kaassaus? Of hou onze Facebookpagina in de gaten voor meer heerlijke recepten.