Een vraag die misschien al jaren op je maag ligt. En eigenlijk is er een heel simpel antwoord voor. Wij vertellen je dan ook graag waarom bananen krom zijn!

Het antwoord

Bananen groeien van de grond naar boven. Dat doen ze omdat ze graag van het zonnetje willen genieten. Maar ze doen dat niet recht naar boven. Bananen zijn oorspronkelijk namelijk afkomstig uit het regenwoud. Als de plant naar het kleine beetje licht groeit dat door het dikke gebladerte dringt, zou hij scheef groeien en om kunnen vallen. Daarom groeien bananen niet recht omhoog om zonnestralen op te vangen. Ze groeien krom zodat ze boven het gebladerte uit kunnen piepen.

Waarom zijn bananen krom? - Flashmagazine

Maar dan komt de zwaartekracht om de hoek kijken. De banaan groeit omhoog en de zwaartekracht trekt hem omlaag. Bananen gooien alles wat ze hebben in de strijd om naar boven te blijven groeien. En dat doen ze fantastisch. Dat bananen krom zijn (een mooiere vorm is er niet), komt dan ook door de zwaartekracht.

Een banaan eet je het best als er een paar bruine vlekjes op de schil staan. Heb je toch te lang gewacht en zijn ze helaas overrijp? Smul dan van dit heerlijke recept.

Bron: Chiquita