We hebben het allemaal wel eens gedacht wanneer je die heerlijke zak chips opentrekt: waarom is die maar voor de helft gevuld en zit er zoveel lucht in? Daarom geven wij je nu voor eens en voor altijd het antwoord daarop, want je wordt niet in het zak gezet!

Daar zit geen luchtje aan

De “lucht” die je denkt dat in de zak zit, is helemaal geen gewone lucht. Het is namelijk stikstof. Dat reageert niet met andere moleculen, waardoor de chips heel goed bewaart en hij lekker krokant blijft. Bovendien is het smaak- en geurloos waardoor die twee factoren van je chips zelf niet beïnvloed worden.

Waarom zit er zoveel lucht in je zak chips? - Flashmagazine

Extra voordeel

Een ander onderdeel dat meespeelt, is het vervoer van chipszakken per vliegtuig. In de lucht zetten ze namelijk uit, en om te voorkomen dat ze openknallen, worden ze niet volledig gevuld.

Waarom zit er zoveel lucht in je zak chips? - Flashmagazine

Wat als het echt lucht was?

Als je zak chips gevuld was met gewone lucht, zou die heel vlug muf worden. Dat is ook de reden dat je chips best zo snel mogelijk na het openen van de zak opeet. Het ideale excuus, toch?

Waarom zit er zoveel lucht in je zak chips? - Flashmagazine

Als je de lucht in die zak chips wil vermijden, kan je natuurlijk ook altijd zelf aan de slag. Wij bezorgen je alvast het recept voor zelfgemaakte chips uit de microgolfoven!