Is de paashaas ook dit jaar weer gul geweest met chocolade? Al dat lekkers is goed voor even, maar begint na een tijdje te vervelen… Gelukkig tover je die overschot heerlijke paaseieren snel om in een andere lekkernij. Genieten maar!

Je kan verschillende soorten mixen of het houden bij één smaak, afhankelijk van wat jij het lekkerste vindt.

Smelten

De beste manier om je eitjes te smelten is au bain-marie. Hoe je dit doet? Plaats ze in een hittebestendige kom en zet die op een pan met lichtjes kokend water. Let erop dat er geen waterdruppels of stoom in de kom terechtkomen en dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Laat de chocolade zachtjes smelten en roer geregeld om. 

Wat doen met overschot paaseieren? - Flashmagazine

Daarna heb je een lekkere chocoladesaus voor op je dame blanche of op pannenkoeken. Of gebruik het voor een chocoladefondue met vers fruit. Aardbeien erin dippen en ze dan laten afkoelen is een hemelse zoetigheid die zeker ook de moeite waard is om te proberen!

Wat doen met overschot paaseieren? - Flashmagazine

Je kan ook gewoon een chocolade paasei laten smelten door het in een tas met hete melk te doen. Ideaal voor die dagen wanneer het weer tegenzit en een warme tas chocomelk als muziek in je oren klinkt.

Bakken

Bovendien komt in heel wat bakrecepten gesmolten chocolade voor. Gelukkig weet je nu hoe dat moet! Verwerk het in klassiekers zoals brownies, chocoladecake of chocomousse.

Wat doen met overschot paaseieren? - Flashmagazine

Of breek de paaseieren in stukjes voor heerlijke koekjes met chocolade chips. Ze stukslaan is ook een goed idee, want dat zorgt voor lekkere hagelslag op de boterham. Doe ze in een zakje en gebruik bijvoorbeeld een deegrol om ze een koekje van eigen deeg te geven. Stop wel op tijd, want anders wordt het gewoon een poeder… 

Zo weet je alvast wat te doen met die overschot van de paaseieren!