Over bier is haast meer geschreven dan getapt. Niet verwonderlijk, België is een echt bierland. Maar ook de andere landen roeren hun schuimkraag. Duitsland bijvoorbeeld. Of Tsjechië, de uitvinder van de pils. In het kielzog Amerika, een opkomer. Ondertussen heeft ieder zichzelf respecterend land een ruim assortiment bier. Maar wie drinkt wat graag? En waaruit kiest men dan? Hoog tijd om te ontdekken welke bierdrinker jij bent! 

We begrijpen dat de ene drinker ook de andere kan zijn, of omgekeerd. Alles heeft te maken met de mood waarin je bent. Het moment bepaalt alles. Toch is er een merkbare drinktrend onder de liefhebbers, die we voor het gemak indelen in drie categorieën. Opgelet: dit artikel kan dorst veroorzaken.

De pilsdrinker

Is vaak de dorstige bierliefhebber en drinkt graag sneller. Pils, in al zijn vormen en kleuren, leent zich er dan ook het meest toe. Flesje, tulpje, fluitje… voor hem is het wat complexlozer en hij bestelt gemakkelijker. Deze drinker kan ook wel een ander, zwaarder biertje verdragen, maar op café gaat hij mee met de stroom. Hij heeft een favoriet merk en als het van het vat komt, graag superchilled, vindt hij dat een welkome troef. De varianten om pilsjes te mixen met andere smaakjes, laten we even buiten drinkbereik. Nu gewoon even bier an sich. Cheers!

Welke bierdrinker ben jij? - Flashmagazine

De zwarebierendrinker 

Genot staat voorop. Ook hij vergeet niet te bestellen, maar vindt dat een biertje wat ‘meer’ mag zijn. Dat gaat uiteraard gepaard met een hoger alcoholpercentage. Het keuzeaanbod is ook veel groter. Alleen al de kleuren, de herkomst, hoe gebrouwen, type trappist… bepalen hier de voorkeur van de drinker. In deze categorie speelt merktrouwheid een grote rol. Je hebt nu eenmaal Leffe-fans, Omer-liefhebbers of Duvel’aars… en het hele spectrum daartussen. Hoeveelheid, enkele uitzonderingen niet te na genomen, is ondergeschikt aan kwaliteit. Hij geeft genieten voorrang.

Welke bierdrinker ben jij? - Flashmagazine

De bierproever

Om niet ‘bierkenner’ te schrijven, want die vlag dekt de lading dan niet helemaal en zou de vorige categorieën oneer aandoen. Deze drinker, zeg gerust ‘proever’, gaat op zoek naar smaakdiversiteit. Hij proeft meer met het puntje van de tong, als het ware. Je vindt ‘m niet zo vaak op café. Zijn biotoop? Thuis. Of op restaurant. Daar kan hij in alle rust degusteren. Hij laat zich graag verleiden door bieren die hij niet kent. Voor hem is een nieuw bier ontdekken een leuke challenge, een fijn avontuur. Soms exotisch, dan weer goed gerijpt. Genot krijgt hier de grootste ‘G’. 

Welke bierdrinker ben jij? - Flashmagazine

Wat je ook drinkt, rijden en drinken kan nooit. Hou het veilig, maar geniet vooral van jouw gerstenatje. Gezondheid!

Toch eerder een wijndrinker? Ontdek dan snel hoe je blauwe tanden vermijdt bij het drinken van rode wijn!