Een microgolf kan je voor veel meer gebruiken dan enkel om restjes op te warmen. Wist je al dat je zelf knapperige chips kan maken dankzij de microgolfoven? Ideaal wanneer je wel zin hebt in chips, maar niets in huis hebt.

Wat heb je nodig?

  • Een mandoline of een aardappelmesje
  • Een microgolfoven
  • Aardappelen
  • Zout, paprikapoeder of andere kruiden naar keuze
  • Olijfolie

Zelfgemaakte chips uit de microgolfoven- flashmagazine.be

Zo ga je te werk

  1. Ga je voor aardappeltjes in de schil? Maak dan eerst je aardappels goed schoon. Je mag ze natuurlijk ook gewoon schillen.
  2. Neem je mandoline om de aardappelen in dunne schijfjes te raspen. Heb je dat niet? Haal je snijkunsten boven en probeer om zelf fijne schijfjes te snijden.
  3. Spoel de schijfjes af met koud water en dep ze terug droog.
  4. Veeg de schijfjes, of je bord, in met olijfolie en verdeel ze over het bord.
  5. Kruid de aardappelschijfjes met de kruiden naar jouw keuze.
  6. Bak af op ongeveer 800 watt voor drie minuten. Draai de schijfjes om en bak opnieuw drie minuten.

Deze zelfgemaakte chips is bovendien gezonder én beter voor het milieu, omdat je geen verpakkingen moet weggooien. Fan van gezondere alternatieven voor al dat lekkers? Probeer dan zeker ook eens deze heerlijke variant op vanillecake uit.

Smakelijk!