Heb jij soms echt zin in een lekkere latte macchiato, maar heb je geen espressomachine waar je maar gewoon op de knop moet drukken? Wij hebben dé oplossing voor jou! Je hebt enkel een melkklopper of zelfs een simpele beker nodig. Lees snel verder want zo maak je de lekkerste latte macchiato…

Stap 1: koffie

Zet een kopje koffie (ongeveer 1/3e van een normale kop) zoals je normaal elke dag doet, maar neem dan de sterke variant. Een espresso werkt het beste. Je kan dit met een koffiemachine doen, maar je kan ook simpelweg filterkoffie gebruiken. Let er dan wel op dat je de koffie niet te fel verdund met water.

Stap 2: melk

Eens je koffie aan het lopen is, kan je beginnen met het opkloppen van de melk. Giet je beker maximum halfvol. Zet er een deksel op en schudden maar! Wanneer de melk schuimig en van volume verdubbeld is, ben je klaar. Warm hierna de melk op in de microgolfoven gedurende 30 seconden. Door de hitte wordt de melk extra stevig.

Stap 3: tadaa!

Als je melk warm is, kan je de beide vloeistoffen samen gieten tot een prachtige latte macchiato. Je gebruikt best een wijde, lage koffiekop. Giet eerst de koffie in de kop en daarna de melk. Giet dit niet in één keer erbij, maar hou eerst het melkschuim tegen met een lepel. Zo kan je zoveel warme melk toevoegen als je wilt. Daarna lepel je het melkschuim bij je latte macchiato. Als je nog een extra touch wilt, kan je de bovenkant versieren met cacaopoeder of kaneel. En nu, genieten maar!

Zo maak je de lekkerste latte macchiato

Geen fan van latte macchiato? Dan kunnen deze koffies je misschien wel overtuigen!