Twaalf frisse maanden staan klaar om gevuld te worden. Dat doen we bij voorkeur gezond, met heel veel watermeloenzaadjes, minder vlees en meer fruitige cocktails. 

Bessen en zaden

Elk jaar zoeken we naar de meest gezonde bessen en zaden. Eén van de hipste bessen van het moment moet açai zijn. Een donkerpaarse bes die lijkt op een druif, maar voor 80% uit pit bestaat. Wat zaden betreft, komt er dit jaar een “nieuwkomer” aan: watermeloenzaadjes. Deze zaadjes zijn in Amerika al bijzonder populair omdat ze weinig calorieën bevatten en heel wat energie opleveren. Verder bevatten ze ook heel veel vezels en een hoge dosis magnesium. 

Alcoholvrije supercocktails

Alcoholvrije cocktails, die ook nog eens bomvol vitaminen en mineralen zitten, zijn populairder dan ooit én gezond.

Alcoholvrije supercocktails

Dat we die zaadjes, samen met de rest van de watermeloen, in de blender gooien om er een fruitige cocktail van te maken, is ook best mogelijk. Ook in 2019 zullen we bewuster met alcohol omgaan. Alcoholvrije cocktails, die ook nog eens bomvol vitaminen en mineralen zitten, zijn populairder dan ooit. Voor ons dit jaar dus geen watertje… 

Lekkere, vleesvrije alternatieven

We gaan niet alleen bewuster drinken, maar ook bewuster eten. Wil dit zeggen dat we allemaal veganistisch of vegetarisch worden? Neen, voorlopig niet. Wel springen we alsmaar bewuster om met onze vleesconsumptie en zoeken we naar lekkere alternatieven. 


Wil je weten wat nu echt goed is voor je gezondheid en je figuur? Ontdek hier het lijstje van Foodcoach Tanja!