Kan jij ook zo genieten van een heerlijke BBQ met familie of vrienden op een mooie zomerdag? Lekker eten, de geur van houtskool en goed gezelschap. Wat heb je nog meer nodig?! We geven je graag wat tips en tricks zodat jij de perfecte BBQ kan organiseren!

De BBQ

Voordat je van start gaat met de festiviteiten moet je er zeker van zijn dat je BBQ in perfecte staat is én dat deze bij jouw bakstijl past. Bak je liever met kolen, elektriciteit of gas? Met deksel of zonder deksel? We helpen je graag met het kiezen van de perfecte BBQ voor jou.

De perfecte BBQ

Bakken maar!

Eens je kolen warm zijn, mag je deze nooit verdelen over de hele BBQ. Je moet namelijk zorgen voor warme en koude zones, zodat je het vlees dat al bijna gaar is even in de koude zone kan laten rusten. Zo zorg je ervoor dat al je vlees op hetzelfde moment gaar is en niets aanbrandt. Begin ook nooit te bakken op een vuile grillplaat. Je maakt de rooster best altijd voor en na het bakken proper met een borstel van staaldraad. Heb je dit niet? Gebruik dan een bol aluminiumfolie. Dat werkt even goed!

De perfecte BBQ

Salades

Maak je salades dezelfde dag klaar en niet te vroeg op voorhand. Zo heb je minder risico dat er iets gaat verkleuren of zuur gaat smaken. Als het lekker warm is buiten, zet je de salades best binnen, of op een koele plek. Doe dit ook pas vlak voordat het vlees op tafel komt. Je kan ook altijd werken met kleine porties die je regelmatig kan bijvullen. Wanneer je de salades aan het klaarmaken bent, moet je alle groenten en fruit goed wassen. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar wordt vaak vergeten.

De perfecte BBQ

Accessoires

Voor de perfecte BBQ zorg je er best ook voor dat je alles wat je eventueel nodig hebt binnen handbereik hebt liggen. Vergeet geen mes, om je vlees in te snijden zodat je kan kijken hoe lang het nog moet. Een tang, peper, zout, en eventueel andere kruiden. Een thermometer is ook handig, zo kan je nagaan hoe warm het is in de kern van je vlees. Als je dit niet hebt, gebruik je gewoon je vingers. Als je je handen hebt gewassen uiteraard!