Na het sporten wil je vaak snel opgefrist zijn en ben je sneller geneigd om onder de douche te springen dan voor een badje te kiezen. Toch zijn er heel wat goede redenen om in een deugddoend bad te plonsen na het sporten. Wij sommen er enkele op!

Goed voor je spieren

Een warm bad na een sportbeurt stimuleert de bloedcirculatie, waardoor je gespannen spieren zich weer gaan ontspannen. Bovendien herstellen kleine beschadigingen aan je spier sneller door het warme water. Zo ben je de spierpijn dus voor en heb je niet zoveel last als je anders misschien zou hebben.

Daarom moet je een bad nemen na het sporten - flashmagazine.be

Ontspannend

Het warme water van je bad kan je bovendien nog aangenamer maken door er een geurtje aan toe te voegen. Eucalyptus, patchouli, lavendel… Het zijn maar enkele van de vele mogelijkheden. Voor welke geuren kies jij? Eén ding is zeker: de combinatie doet je vast en zeker tot rust komen!

Daarom moet je een bad nemen na het sporten - flashmagazine.be

Reinigen

En uiteraard, na het sporten ben je bezweet. Alle viezigheid van je lichaam wassen is dus essentieel. Goed schrobben is de boodschap!

Daarom moet je een bad nemen na het sporten - flashmagazine.be

Toch is niet enkel een bad nemen na het sporten een goed idee, maar ook het dragen van een sport bh tijdens je workout is een must!