Een beachbody. Jij droomt er waarschijnlijk ook wel van? En nog waarschijnlijker geef je hier massa’s geld aan uit. Van een fitnessabonnement tot sessies bij de diëtiste. En wanneer we die beachbody dan eenmaal te pakken hebben, leggen we ons op het strand om daar te luieren en niets anders te doen dan te eten…

Ook van het voornemen om iedere dag te gaan joggen komt al snel niets meer in huis. Jammer, want net de rand van de zee leent zich uitstekend voor een volledige workout. Temeer omdat alles voorhanden is voor een geweldige training. Wij geven je enkele sportieve tips mee voor op vakantie!

Drink veel water!

Begin daarmee een half uur voor de start van je oefeningen. Het is immers erg warm op het strand, je moet gehydrateerd blijven.

Warming-up

Hoewel je het wellicht al warm zult hebben, vragen je spieren toch nog steeds een warming-up. Die helpt jouw prestaties te bevorderen en voorkomt blessures. Wandelen, rustig zwemmen en stretchen, zijn daar uitstekend geschikt voor.

Strechen doe je best met een handdoek.

 1. Pak je handdoek gestrekt met twee handen voor je vast op schouderbreedte en borsthoogte.
 2. Lift het badlaken nu omhoog tot boven je hoofd.
 3. Trek het nog iets naar achter tot je een rek voelt.
 4. Laat nu één kant los en pak het badlaken langs onder op je rug vast.
 5. Trek daarna zachtjes naar boven tot je een rek voelt.
 6. Vervolgens trek je de handdoek met de andere arm naar boven tot je een rek voelt.
 7. Rek 15 tot 30 seconden en herhaal de oefeningen 3 keer

Waterspurtjes

Hiervoor laat je jouw schoenen best wel uit. Zoek een stukje strand zonder stenen of veel schelpen en ga tot aan je kuiten in het water staan. Maak dan spurtjes van 50 meter, parallel met de kustlijn. Omdat je hier je knieën hoger moet tillen dan normaal, zal je het effect snel voelen.

In open zee crawlen

Ja hoor, dit is veel vermoeiender dan in een zwembad. Je armspieren zullen erg afzien. Maar dat is goed!

Buikspieroefeningen op het strand

 

buikspieroefeningen strand

 1. Lig op je rug met de knieën gebogen. Plaats beide handen achter het hoofd. Adem uit, trek de buikspieren naar binnen, til je schouderbladen van de grond. Adem in en ga rustig terug zonder het hoofd neer te leggen. Keer terug in de basispositie.
 2. Laat beide knieën langzaam naar één kant gaan, draai de heupen niet te ver. Adem uit, trek de buikspieren naar binnen, til beide schouderbladen van de grond en kom rustig terug.
 3. Til nu de voeten van de grond en trek je knieën op tot boven je heupen. Span je buik en billen aan en til het bekken iets van de grond, terwijl je uitademt. Zachtjes terug en weer inademen.
 4. Herhaal de oefeningen acht tot twaalf keer en rust even uit tussen de oefeningen. Doe de hele serie dan nog twee keer.

Fantastisch! Dankzij deze oefeningen kan je het luieren afwisselen met een beetje beweging. Zo kan je ’s avonds zonder schuldgeval genieten van dat heerlijke avonddinertje.