Elke dag leven op hetzelfde ritme. Klinkt saai? Toch haal je er heel wat voordeel uit en is het iets wat je zeker eens moet overwegen. Wij vertellen je waarom een dagelijkse routine je leven gemakkelijker maakt en geven je enkele tips.

Waarom is het zo belangrijk?

Een dagelijkse routine is de ultieme manier om spaarzaam met je energie om te gaan. Wanneer je dezelfde handeling telkens weer opnieuw doet, gaat dat na een tijdje namelijk vanzelf en kost het je dus zo goed als geen energie meer. Dat dan ook nog eens doen op vaste tijdstippen, is extra besparend.

Een dagelijkse routine: iedereen heeft er baat bij - Flashmagazine

Het grote voordeel

Als je geen tijd meer moet besteden aan onnodige beslissingen zoals wat je gaat eten als ontbijt, wat je gaat aandoen, hoe laat je vertrekt, of je gaat sporten… is er meer ruimte om te investeren in belangrijkere dingen zoals bijvoorbeeld die serieuze meeting op het werk, een intensieve training of andere acties die je dichter naar een bepaald doel brengen.

Een dagelijkse routine: iedereen heeft er baat bij - Flashmagazine

Een goed begin is het halve werk

De ochtend is hierbij een cruciaal moment in je routine. Aan het begin van dag dag is je batterij namelijk nog volledig vol. Start dus op een positieve manier en dan volgt de rest van de dag ook. Zo kan je bijvoorbeeld even lezen, yoga beoefenen of een wandeling maken om je op te warmen voor de rest van de dag.

Een dagelijkse routine: iedereen heeft er baat bij - Flashmagazine

Op jouw maat

Natuurlijk heeft niet iedereen dezelfde ambities. Het is dan ook belangrijk dat jij je eigen routine creëert. Hoe je dat doet?

Een dagelijkse routine: iedereen heeft er baat bij - Flashmagazine

  • Maak een lijst van alle dingen die je elke dag moet of wilt doen.
  • Bedenk wanneer voor jou de ideale tijd is om ze uit te voeren.
  • Stel je routine op. Wat doe je eerst, wat doe je daarna, en dan? Hou het wel realistisch!
  • Zorg dat je je routine niet vergeet door hem bijvoorbeeld ergens in het zicht te hangen.
  • Voer hem vanaf nu ELKE dag uit. Dat is de enige manier om er écht een routine van te maken en ervoor te zorgen dat je alles vanzelf gaat doen. Maak wel na 30 dagen even de balans op: werkt dit? Of kan ik iets wat ik nu ’s ochtends doe beter ’s avonds gaan doen? Pas hem aan waar nodig en ga weer verder!