Dat je humeur een instant boost krijgt als het zonnetje schijnt, is logisch. Maar heeft de zomerperiode ook invloed op andere dingen? En groeien zo bijvoorbeeld je haar en nagels sneller in de zomer? Wij zochten het uit.

Het antwoord

Gemiddeld groeit haar zo’n 0,35 mm per dag. Maar studies tonen aan dat je haar wel degelijk sneller groeit in de zomer. Dat kan zelfs twee keer zo snel als in koude wintermaanden! Daarnaast verlies je ook nog eens veel minder haar in de zomerperiode. Enkel voordelen dus voor je lokken als de zon zich laat zien. Maar ook je nagels halen er profijt uit en groeien sneller.

Groeien haar en nagels sneller in de zomer? - Flashmagazine

De oorzaak

Hoe dat dan eigenlijk komt? Omdat ons lichaam meer vitamines, zoals vitamine D, aanmaakt door het zonlicht en de warmte. Dat bevordert dan de groei van je haar én nagels. Dat geldt trouwens ook voor mannen. Die hun nagels groeien zelfs nog sneller dan die van vrouwen.

Groeien haar en nagels sneller in de zomer? - Flashmagazine

Leuk weetje

Wist je trouwens dat je ook zelf de groei van je nagels kan bevorderen? Dat doe je door zoveel mogelijk met je vingers te bewegen om de bloeddoorstroming te stimuleren. Gemakkelijker dan je denkt, want bijvoorbeeld het typen op een toetsenbord telt ook!

Als je nagels dan weer een stukje gegroeid zijn, kan je ze ook mooi lakken. Wij geven alvast enkele tips om dat tot een goed einde te brengen!