Hypnose. We hoorden er allemaal al wel een keertje over … maar eerlijk is eerlijk. Veel weten we er niet over. Wist je dat je zelfs gewicht kan verliezen onder hypnose? Klink alvast geweldig, toch!? Daarom is hypnosetherapeute Gabriela Garaba onze nieuwe guesteditor tijdens de maand augustus. Ben jij klaar om je te laten betoveren?

Huisarts en hypnosetherapeute Gabriela Garaba, verhuisde 18 jaar geleden naar België, vanuit Roemenië. Ze was toen al één jaar afgestudeerd in Roemenië, kon geen woord Nederlands, maar was overtuigd dat België een nieuwe fantastisch start kon betekenen in haar leven. De geschiedenis, de cultuur & de mooie steden. België wist haar helemaal te bekoren. Het typische Belgisch weer? Neen, not so much! 

Gabriela ging terug studeren aan de KULeuven en liet haar diploma als arts erkennen. Daarna associeerde ze met een collega huisarts in het Limburgse Koersel. Waar ze nu praktijk uitvoert met hart en ziel. Hier draagt ze met veel passie zorg voor haar patiënten.

Hypnose, say what?!

Haar liefde voor geneeskunde werd 5 jaar geleden vervolledigd met de passie voor hypnose. De laatste jaren is hypnose meer en meer naar voren geschoven, ook in geneeskunde. Het was dus tijd voor iets nieuw. Een nieuwe avontuur… En dat betekende extra opleidingen, nieuwe mensen leren kennen en vooral nieuwe vrienden maken.

Gabriela is erg leergierig en nieuwsgierig maar tegenover hypnose stond ze toch erg sceptisch. Het was pas na een paar sessies met haar patiënten/klanten, dat ze besefte dat er veel meer achter zat. Dat ze mensen op een andere manier kan helpen. Iedereen draagt zijn of haar eigen bagage mee. Bij de ene is die bagage al wat zwaarder als bij de andere. En dat belet die persoon om sneller vooruit te gaan en zich beter te ontwikkelen.

Kijk eens diep in mijn ogen

“Kijk in mijn ogen!” Het is een zin die soms erg krachtig kan zijn. Heel wat mensen die ontdekken dat ik hypnose doe roepen direct: “Niet in mijn ogen kijken, hé?

Voor wat wordt hypnose gebruikt?

  • Tal van mogelijkheden
  • verslavingen overwinnen (bijvoorbeeld stoppen met roken)
  • verandering van levensstijl
  • Afslanken, voor deze gebruikt Dr. Garaba een zeer sterk protocol, de Virtuele Gastric Banding- meer daarover in een volgend artikel
  • Relaxatie/slaap problemen
  • Pijn problematiek
  • Angsten/fobieën overwinnen
  • Zelfontwikkeling aanpakken
  • Prestaties verbeteren: zowel voor sporters als voor het verhogen van creativiteit enzovoort.

Passie voor reizen

Gabriele is dol op reizen! En die kan ze gelukkig combineren met haar passie voor hypnose. Want tal van congressen worden georganiseerd in het buitenland. Zo staan haar koffers momenteel klaar om naar één van de grootste congressen in de wereld te vertrekken. Dit keer vertrekt ze naar Las Vegas. Want tijdens ‘Hypnothoughts Live’ delen gerenommeerde hypnosetherapeuten uit de hele wereld hun ervaringen, kennis en steun met hun collega’s.

Wil je meer over hypnose weten?

Houd dan de komende weken zeker Flashmagazine.be in het oog. Want Gabriela zal je alles vertellen wat jij wilt weten over hypnose. Wie nu al wat meer info wil kan eens kijken op www.hypnosedoctor.be. Wie weet, misschien is het jouw beurt om iets geweldigs met jouw leven te doen door middel van hypnose!