Diëten werkt niet. Een straffe uitspraak, dat weet ik wel. Maar ik weet het gewoon. Hoe weet ik dat? Ten eerste, ik ben de dokter, toch? Ten tweede heb ik, als vrouw die ook gebrainwashed is door de media, er al levenslang ervaring mee. 

Je hebt het waarschijnlijk ook al gedaan. Jezelf alles verbieden voor 2 à 3 weken. Je uithongeren, als een gek beginnen te sporten en de cijfertjes op je wegschaal smeken om naar onder te bewegen… En dit alles met weinig of geen resultaat. Om na een paar weken, wanneer je terug je oude gewoontes aanneemt, te zien hoe het gewicht stilletjes terug toeneemt.

diëten werkt niet

Been there, done that, got a T-shirt, right?

En ik zal je vertellen waarom al dat diëten niet werken…

Ten eerste, alles wat wij ons lichaam, onze hersenen, ontzeggen komt als een boemerang terug in ons gezicht. Want, als je tegen jezelf de volgende mantra herhaalt: “Denkt NIET aan chocolade, denk NIET aan chocolade!”, gaan jouw hersenen dit niet registreren. Meer nog ze gaan juist meer en meer naar chocolade verlangen. Alsof ik tegen jou nu zeg: denk niet aan een roze olifant! Welk beeld ziet je? Als je antwoord nu “chocolade” is, moet je dringend een afspraak maken. LOL

Maar als diëten niet werkt? Wat werkt dan wel? 

Wel, het draait erom om je levensstijl te veranderen en in het begin lang genoeg vol te houden. Dit tot dat je nieuwe gewoontes aanmaakt en deze blijvend zijn. Hiervoor moet je minstens 4 weken tellen. Voor sommige is een “click” genoeg. Hiermee kunnen ze dan van vandaag op morgen hun leven met 180° draaien. Maar voor de meeste anderen is dat zeer zwaar. Omdat hun oude gewoontes zo diep gegraveerd zijn in hun onderbewustzijn. 

De drastische oplossingen

Drastische oplossingen zijn er. Bijvoorbeeld bariatrische chirurgie, hieronder schuilen alle operaties met als resultaat gewichtsreductie. Deze kunnen overwogen worden, maar niet iedereen staat open voor zo een oplossing.

Afvallen dankzij hypnose

Gelukkig, maakt ons onderbewustzijn geen verschil tussen fantasie en realiteit. Zo is vanuit hypnose een techniek ontstaan die verschillende namen heeft. Allemaal met één en hetzelfde resultaat: afslanken. Één van de benamingen is Virtuele Gastric banding, of Virtuele maagring. Door middel van deze techniek “denkt” het onderbewuste dat er een strakke ring is geplaatst rond het bovenste gedeelte van je maag.

De hypnosetherapeut gaat de patiënt aanleren om meer in contact te komen met zijn/haar maag. Met het gevoel dat van daar komt, de signalen die de maag geeft. Zodat er betere beslissingen in verband met voeding genomen zullen worden. De patiënt gaat hierdoor automatisch minder eten. Waardoor je automatisch zal afslanken.

kleinere porties eten dankzij hypnose

Wat houdt zo een programma in?

Elke therapeut heeft een vrije keuze van de techniek en het aantal sessies die hij/zij aanbiedt. Ik bied vier sessies aan, om de 7 à 10 dagen een sessie. Bij de eerste sessie is de intake cruciaal. Want, ten eerste, creëer je een band met je klant en ten tweede leer je alles wat je moet weten over zijn of haar eet- en leefgewoontes. Op die manier kan ik de patiënt een gepersonaliseerd traject aanbieden.

Al mijn klanten krijgen een MP3 die ze elke dag 2 keer moeten beluisteren. Dit moeten ze minstens een maand lang volhouden. En ze krijgen ook zeven “Gouden Regels”, deze zijn gewoon gebaseerd op ons gezond verstand.

Resultaten

Tenslotte vraag ik aan al mijn patiënten of ze gedurende een heel jaar om de maand een e-mail sturen naar mij. Hierin moeten ze al hun resultaten, knelpunten en belevingen uitschrijven.

De resultaten zijn vrij snel te zien, meestal al na de eerste week. De patiënten voelen zich beter in hun vel, ze slanken af, ze krijgen een boost aan zelfvertrouwen. En vooral mentaal is een enorme positieve verandering merkbaar.

De conclusie: afslanken via hypnose is een zeer gewaardeerde techniek. Maar laat mij er duidelijk over zijn: het is geen magie. Ik kan het niet in jouw plaats doen. Ik verwacht dat mijn patiënten hun voor 100% inzetten. En dat zal topresultaten opleveren. 

Liefs,

http://hypnosedoctor.be/contact-hypnose-doctor.html