We weten allemaal dat het belangrijk is om je tanden tweemaal per dag te poetsen. Maar op welk moment doe je dat nu eigenlijk het beste? Wij zochten het voor eens en altijd uit!

Het ideale tijdstip

Er zijn heel veel mensen die denken dat je na het eten je tanden moet poetsen, maar niets is minder waar… Je doet het eigenlijk best voor je aan tafel schuift. Als je dingen eet met veel zuren en suiker erin, zoals bijvoorbeeld fruit en ontbijtgranen, dan laat dat een laagje achter op je tanden. Wanneer je dan meteen je tanden gaat schoonmaken, kan dat je tandglazuur aantasten. Flossen of spoelen met mondwater kan wel onmiddellijk.

Je tanden poetsen: wanneer doe je dat nu het best? - Flashmagazine

Maar niet getreurd: na het eten poetsen, kan zeker ook! Je wacht gewoon best zo’n 30 à 45 minuten voor je aan het werkje begint. Dan heeft je speeksel namelijk al heel wat voedselresten weggespoeld en is het gevaar geweken.

Je tanden poetsen: wanneer doe je dat nu het best? - Flashmagazine

Vergeet wel nooit om voor het slapengaan je tanden te poetsen. Dat is een absolute must! Zo worden alle viezigheden van de dag verwijderd en krijgen bacteriën geen kans om kwaad aan te richten tijdens de nacht.

Nu weet je perfect wanneer je het best je tanden poetst! Benieuwd wat je moet doen voor wittere tanden? Ook daarover geven wij je graag enkele tips.