Niets overkomt je zomaar, alles heeft een reden… Zo blijkt alles wat mij overkomen is, vaak precies nodig te zijn. En hoe zit dat bij jou? Als het dan toch anders loopt, denk ik: “Er zal wel iets beters voor mij zijn of op mijn pad komen.” Alles heeft dus een reden!

Hoe beter je met de uitdaging omgaat, des te beter je kan handelen met wat er op je pad komt. Het is dan ook een uitgesproken kans om iedere keer dat er iets gebeurt, te geloven dat dat precies hetgeen is wat je nodig hebt. Ook al vind je het niet leuk wat er op je pad komt.

Lifecoach Angela Bitonti: alles heeft een reden - Flashmagazine

Het is constant werken om het in perspectief te zien. Je zal er steeds beter in worden, tot het een gewoonte gaat worden. Weet dat je af en toe niet kan begrijpen waarom iets anders loopt dan je had gedacht, had verwacht en/of had gevraagd. Realiseer je dat het jouw keuze is hoe je de dingen bekijkt. Hoe eerder je dit realiseert, des te eerder je kan oefenen, leren en ervaren dat het met dit standpunt zoveel makkelijker leeft.

Lifecoach Angela Bitonti: alles heeft een reden - Flashmagazine

Je krijgt in het leven zoveel meer wanneer je positief naar de dingen kijkt! Klamp je dus niet vast aan iets wat jouw geluk verhindert of ontneemt, maar ga ervoor. Heb alle vertrouwen in wat nog komen zal.

Alles heeft een reden, maar dat wil niet zeggen dat je geen moeilijke periodes zal kennen. Angela leert je ook hiermee omgaan.

Angela Bitonti