Een opgeruimd huis en leven geven rust. Het geeft je een gevoel van controle. Een gevoel van overzicht. Alsof je de touwtjes in handen hebt. Opruimen en spullen wegdoen creëert niet alleen ruimte en orde in je huis, maar het doet nog veel meer. Ken je bijvoorbeeld het gevoel van onrust als je woning er rommelig bijligt? Je humeur vaart er dus ook wel bij.

Lifecoach Angela Bitonti: de voordelen van een opgeruimd huis en leven - Flashmagazine

Gelukkig heb ikzelf geen moeite om spullen weg te doen. Vaak voel ik me erna opgelucht en letterlijk en figuurlijk opgeruimd. Ik heb vooral behoefte om op te ruimen als een bepaalde periode wordt afgesloten. Ik denk dat het mijn manier is om het proces van loslaten te stimuleren en ruimte te creëren voor nieuwe energie.

Lifecoach Angela Bitonti: de voordelen van een opgeruimd huis en leven - Flashmagazine

Als je moeite hebt om los te laten (bijvoorbeeld het loslaten van mensen die niet meer bij je passen of niet constructieve denkpatronen), kan het zijn dat dit zich weerspiegelt in je woning, in je gedrag, in het geen afstand kunnen doen van spullen. Als je hier verandering in wilt brengen, en toe bent aan een frisse wind in je leven, is het dus een goed idee om eens te beginnen met je huis. Want door afstand te doen van wat geen functie of positieve waarde meer heeft, maak je letterlijk en figuurlijk ruimte voor wat nu wel bij je past.

Lifecoach Angela Bitonti: de voordelen van een opgeruimd huis en leven - Flashmagazine

Hetzelfde geldt vaak voor de personen, situaties en omgevingen in ons leven en de dingen die we denken en doen. Soms is het nodig de balans op te maken: heb ik dit nog nodig? Helpt dit me in het realiseren van mijn geluk of staat het mijn geluk juist in de weg? Geeft het mij energie of kost het mij energie? Hoe zou het zijn als dit geen onderdeel meer is van mijn leven? Het grappige is dat je deze vragen bij veel zaken kunt stellen. Bij een oude trui, lamp, maar ook bij een vriendschap of werkgever.

Lifecoach Angela Bitonti: de voordelen van een opgeruimd huis en leven - Flashmagazine

Het valt mij op dat behoorlijk veel mensen elke dag rondrijden in een soort afvalbak. Auto’s gevuld met lege verpakkingen, zakjes, tasjes, papiertjes, flesjes en ga zo maar door. Die kleine momenten van luiheid stapelen al snel op tot een massale berg rotzooi. Wees streng voor jezelf. Een ruimte met minder spullen is supersnel opgeruimd. Houd dat in gedachten!

Lifecoach Angela Bitonti: de voordelen van opruimen - Flashmagazine

Minimaliseer je spullen en versimpel je leven, dat is de boodschap. Ik wens je alvast een opgeruimd huis en leven toe en veel ruimte voor nieuw geluk. Nu is het aan jou!