Wil jij iets in jouw leven loslaten, dan zul je dit eerst en vooral in jezelf, in jouw eigen gevoel moeten loslaten. Aan datgene wat jij wilt loslaten zitten emoties en beladenheid vast en die emoties en beladenheid zitten in jou.

Liever saai dan uitdagend

Datgene in jou wat vasthoudt wil zekerheid, het bekende, allesbehalve verandering, weten waar je aan toe bent, geen verassingen. Jouw onbewuste deel wil controleren, de touwtjes in handen houden, liever oppervlakkig en saai dan nieuwe inspirerende dingen en risico lopen. Liever snorkelen dan de diepte ingaan. Het is jouw onbewuste deel dat heel subtiel allerlei smoesjes zint om jou te weerhouden van loslaten.
Emoties loslaten - Angela Bitonti

Stel het niet langer uit

Ben je erg bang voor verandering, ben je erg koppig en eigenwijs dan zal je willen blijven vluchten. Ellende, pijn, rotsituaties en ongelukkig zijn in je leven zijn hints. Wil jij die hints niet zien, of zie je ze wel en weet je dat het tijd wordt om los te laten maar DOE je het niet, dan wordt de muur van pijn hoger en harder, net zo lang tot jij voor je gevoel de bodem hebt bereikt. Des te langer jij blijft uitstellen, des te vervelender het voor je zal worden.

Leren aanvaarden en conclusies trekken

Uiteindelijk zal je moeten concluderen dat het nog vasthouden jou helemaal niets oplevert behalve meer rotgevoelens. Des te dieper je dit beseft, des te makkelijker het loslaten ook weer zal worden.
Angela Bitonti