Alles te serieus neemt, leidt dat tot onnodig veel stress en ga je je zorgen maken om dingen die de moeite niet waard zijn. Als je weet waarom we geneigd zijn om het leven zo serieus te nemen, en leert hoe je wat meer humor en luchtigheid aan je leven kunt toevoegen, kun je stoppen met te serieus te zijn en meer van het leven gaan genieten.

Zie de humor in de dingen om je heen

Het is net zo belangrijk om de humoristische kant te zien van het leven, als de praktische, meer gesloten kanten. Als je geneigd bent om te denken: “Hier ben ik te volwassen voor”, of “Zijn er echt mensen die dit leuk vinden?”, probeer dan het stukje in jezelf te vinden dat er wel van kan genieten, ook als dat betekent dat je even in iemand anders zijn schoenen moet gaan staan.

Ga voor de mooie verrassingen!

Omdat je nooit zeker weet welke kant het leven opgaat, kunnen er totaal andere en onverwachte dingen gebeuren als je plannen in het water vallen. We weten allemaal wel dat het niet gaat om de bestemming maar om de reis er naar toe. Dus ga achterover zitten en laat de teugels een beetje vieren, want vaak zijn het de onverwachte en onzekere dingen waar de mooiste verrassingen uit voortkomen, dingen die we zelf niet hadden bedacht.

Angela Bitonti