Moeilijke tijden heb je nodig. Zodat je ogen worden geopend voor de dingen die je voorheen nooit hebt gezien. 

Een moeilijke periode vormt jou als persoon

Het zijn juist de moeilijke periodes in het leven die jou vormen als persoon. Tegenslagen maken je sterker, veerkrachtiger en wijzer. Dat neemt niet weg dat moeilijke tijden verschrikkelijk zijn om door te maken. Toch kan dit besef je helpen om even een stapje naar achteren te doen, en je eens af te vragen welke goede ontwikkelingen er uit deze periode voort kunnen komen. Want hoe stom het in sommige gevallen ook klinkt: ieder nadeel heeft zijn voordeel.

moeilijke periode - Angela Bitonti

Stap naar achteren en relativeer

Uiteindelijk zullen je problemen verdwijnen, uiteindelijk zal alles goed zijn. Het leven is niet alleen serieus. Je problemen zijn niet alleen serieus. Zelfs wanneer de hele wereld om je heen in lijkt te storten is er nog reden om te lachen. Lach om je fouten, om de belachelijke situatie waarin je zit. Soms is het leven mooi, soms is het leven verschrikkelijk. Stop met vechten tegen je gevoel, accepteer dat je je ongelukkig voelt. Daar is niets mis mee. Het hoort bij de eb en vloed van het leven.

 

 

 

Laat kleine beetjes los

Zorg dat de spanning niet te hoog opbouwt in je lichaam. Voorkom overspannenheid, burn-out en volledige instorting. Je hebt je lichaam nog langer nodig! Je kunt stress in moeilijke tijden onder controle houden door regelmatig kleine beetjes los te laten. Doe iedere dag een beetje moeite om te ontspannen.

Angela Bitonti