Thailand, het land van de helende massages. En dat wordt nog maar eens duidelijk. De Nuad Thai massage, een van de oudste geneeswijzen in Thailand, is toegevoegd aan de Unesco-lijst van beschermd immaterieel erfgoed. Nuad Thai wordt als effectief beschouwd voor het behandelen van spier-en gewrichtspijn, spierkrampen, zenuwpijn en verlamming.

Meer dan 2500 jaar geleden werd de massagetechniek geïmporteerd uit India. Na een lange dag werken op het veld, beloofden de mensen elkaar een deugddoende massage en in elk dorp schoten masseurs-genezers als paddenstoelen uit de grond. De Thaise massage geraakte zo geïntegreerd in het lokale leven in Thailand. Sinds 1920 is de Nuad Thai massage officieel onderdeel van de Thaise geneeskunde en nu dus ook van de Unesco-lijst.

Nuad Thai massage erkend door Unesco - Flashmagazine

Twee soorten

Mensen kunnen op twee manieren voordeel halen uit een Nuad Thai massage. Ten eerste is het bevorderend voor de gezondheid van de mens. De massage wordt hier gebruikt als pure ontspanning en om eventuele spierpijn en spanning te verlichten. Als tweede wordt de massage ook gebruikt om complexere symptomen en ziekten te behandelen. Niet alleen spier- en spanningsziekten, maar ook bijvoorbeeld slapeloosheid en abnormale menstruatie.

Nuad Thai massage erkend door Unesco - Flashmagazine

4 elementen

De achterliggende theorie van Nuad Thai is gebaseerd op de vier elementen: aarde, water, lucht en vuur. Je bent pas gezond wanneer deze vier elementen in evenwicht zijn. Zijn de vier elementen niet in balans, word je ziek. Nuad Thai kan de balans beïnvloeden door de vier elementen opnieuw aan te passen, in het bijzonder lucht. Lucht staat voor de beweging en de stroom van energie. Via 72.000 energielijnen in het lichaam, volgen de Thaise massagetherapeuten 10 hoofdlijnen om het gewenste effect te krijgen. Dat doen ze met behulp van hun handen, ellebogen, knieën, voeten, soms gecombineerd met kruiden.

Wij verklappen je ook nog de 7 meest exclusieve wellnessresorts van Thailand!

Bron: Toerisme Thailand