Last van hoofdpijn? Dat kan je hele humeur naar beneden halen. Wij vertellen je dan ook graag welke pijn aan welke soort hoofdpijn gelinkt is en wat je ertegen kan doen.

Spanningshoofdpijn

Wat voel je: constante pijn aan beide kanten van je hoofd, achter je ogen of je nek die kan lijken op een strakke band om het hoofd.

Oorzaak: het wordt veroorzaakt door spierspanningen in de hals, schouders en het hoofd.

Oplossing: een pijnstiller nemen of in een donkere, stille kamer gaan liggen. Ook iets warms op je hoofd en nek leggen helpt.

Last van hoofdpijn? Dat kan je hele humeur naar beneden halen. Wij vertellen je dan ook graag welke pijn aan welke soort hoofdpijn gelinkt is en wat je ertegen kan doen. - Flashmagazine

Uitdrogingshoofdpijn

Wat voel je: doffe of intense pijn aan de voorkant, achterkant of zijkant van het hoofd of over het hele hoofd.

Oorzaak: te weinig water drinken.

Oplossing: een pijnstiller kan helpen om de hoofdpijn te verlichten, maar je lichaam opnieuw hydrateren is de beste optie. Begin met kleine slokjes en drink geleidelijk aan een beetje meer

Ontdek wat je hoofdpijn wil zeggen - Flashmagazine

Voorhoofd/bijholteontsteking

Wat voel je: een pijnlijk drukkend gevoel in het voorhoofd en achter de ogen.

Oorzaak: een voorhoofdsholteontsteking is een ontsteking van de voorhoofdsholten, die soms volgt op een verkoudheid. Maar ook de andere bijholtes rond de neus kunnen ontstoken raken. We noemen het dan een bijholteontsteking, ook wel sinusitis genoemd.

Oplossing: een neusspray gebruiken om de druk in de neus en bijholten te verlichten.

Last van hoofdpijn? Dat kan je hele humeur naar beneden halen. Wij vertellen je dan ook graag welke pijn aan welke soort hoofdpijn gelinkt is en wat je ertegen kan doen. - Flashmagazine

Migraine

Wat voel je: kloppende pijn aan één kant van je hoofd, die kan verergeren door te bewegen. Daarnaast kan je je misselijk voelen en gevoelig zijn voor licht en geluid.

Oorzaak: migraines kunnen uitgelokt kunnen worden door het weer, een slechte nachtrust, een ongezond eetpatroon en stress.

Oplossing: in een stille, donkere kamer gaan liggen en iets warms of kouds aanbrengen op de plek waar je pijn hebt.

Ontdek wat je hoofdpijn wil zeggen - Flashmagazine

Clusterhoofdpijn

Wat voel je: een intense, kloppende pijn die elke dag (of bijna elke dag) optreedt en weken tot maanden kan aanhouden. De hoofdpijn slaat een of meer keren per dag toe, houdt een kwartier tot drie uur aan en doet zich altijd aan één kant van je hoofd voor, vooral rond het gebied van de ogen. Vaak gaat de pijn ook gepaard met rode, waterige ogen of een verstopte neus.

Oorzaak: de aandoening komt vaker voor bij rokers en zware drinkers, maar een officiële oorzaak is er niet. Ook plotselinge temperatuurverhogingen of sporten bij warm weer lokken vaak meer aanvallen uit.

Oplossing: pijnstillers helpen vaak niet, dus een bezoek aan de arts is aangeraden.