Ben je een fervente buikslaper? Slapen met een bolle buik maakt dat een pak lastiger. Met deze tips slaap je ook tijdens je zwangerschap op je twee oren. 

Buikslapers

Er bestaan nog fabeltjes die vertellen dat je je baby zou pletten wanneer je tijdens je zwangerschap op je buik slaapt. Maar niets is minder waar! Hoewel het misschien voor jou wat ongemakkelijk ligt, kan het geen kwaad voor je ongeboren kindje. Die zit namelijk goed beschermd in je buik. Slaap je dus toch graag op je buik? Dan kan je zonder zorgen dat ook gewoon doen.

Slapen met een bolle buik - flashmagazine.be

Zijslapers 

In het begin van je zwangerschap zal je niet veel moeite ondervinden om een goede slaaphouding te vinden, maar wordt je buik wat groter, dan kan dat best wel wat problemen opleveren. De ideale houding om te slapen, is dan ook op je linkerzij. Op die manier is de doorbloeding naar je kindje op zijn best.

Slapen met een bolle buik - flashmagazine.be

Is op je zij slapen niets voor jou? Probeer dan om het comfortabeler te maken door op strategische plaatsen wat kussens te leggen. Dat kan je al een pak vooruit helpen!

Rugslapers

Slapen op je rug met een bolle buik is niet de meest gezonde houding voor jou. Doordat je baarmoeder steeds zwaarder wordt, wordt ook de druk op je grote lichaamsader groter. Dat zorgt voor een slechtere doorbloeding en kan leiden tot spataders, aambeien en vochtophopingen. Beter vermijden dus!

Slapen met een bolle buik - flashmagazine.be

Nog enkele tips

  • Probeer om ook in het begin van je zwangerschap al op je zij te slapen. Zo ben je er al aan gewend wanneer het van te moeten is.
  • Slapen in foetushouding op je linkerkant is, zwanger of niet, altijd de beste keuze.
  • Een voedingskussen maakt het slapen een pak aangenamer voor een zwangere vrouw.

Ben je ook benieuwd naar hoe je kan sporten met een zwangere buik? Check dan zeker dit artikel om ook tijdens je zwangerschap nog fit te blijven.