Je weet dat het ongezond is en dat het er niet uitziet… Stop dus met nagelbijten! Vind je het moeilijk om ermee te stoppen? Met deze tips weet je alvast hoe je het moet aanpakken!

Nagelbijten is een fenomeen dat typisch onder tieners heerst. Toch kunnen ook veel volwassenen de verslaving niet de baas. Omdat het nooit te laat is om te stoppen met een slechte gewoonte, zetten we graag even wat hulpmiddeltjes op een rijtje. Zo heb jij binnenkort ook weer mooie handen!

1. Keep it short

Knip en vijl je nagels regelmatig zodat ze goed kort blijven. Korte nagels zonder velletjes nodigen minder uit om eraan te prullen. Bovendien zijn je nagels vaak wat dunner door het nagelbijten en daarom verzorg je ze ook best met een olie.

Stop met nagelbijten met deze tips - flashmagazine.be

2. Maak ze mooi

Mooie nagels hou je het liefst mooi. Verwen jezelf met een manicure of kies voor gelnagels. Aan die laatste kan je nog moeilijker bijten. En je hebt er ook wel wat voor betaald, wat maakt dat je minder geneigd bent om je nagels aan te vallen.

3. Slecht smakende nagellak

Een minder aangename methode is het aanbrengen van slecht smakende nagellak. Zodra je met je vingers aan je mond komt, word je bestraft met de vieze smaak. En dat zal je snel afleren!

4. Denk aan je hygiëne

Op je handen zitten nu eenmaal veel bacteriën. Het is dan ook geen goed idee om met je handen vaak in je mond te zitten. Bovendien kan het zelfs een slechte adem veroorzaken. Een no-go dus!

5. Steun

Breng je omgeving op de hoogte dat je wil stoppen met nagelbijten. Zij zullen je dwarsbomen wanneer je weer eens je nagels te lijf wil gaan. Je vindt het waarschijnlijk bloedirritant, maar weet dat het voor je eigen goed is!