Nu de zomer écht van start is gegaan, kan je er best voor zorgen dat ook je huid er volledig klaar voor is. Je hebt namelijk maar één velletje en dat verzorg je dan maar beter goed! Dat doe je door de juiste verzorging en make-up te gebruiken die volledig summerproof is. Make-up artist & hair stylist Palmira laat je alvast stralen dankzij deze 3 ultieme stappen!

1. Silky soft cheeks dankzij een wekelijkse scrub

In de zomer is het enorm belangrijk dat je één keer per week je gelaat scrubt. Zo verwijder je dode huidcellen en zorg je voor een egale en zachte huid. Bovendien bruin je hierdoor ook beter! Mijn favoriete gezichtsscrub is de Black Exfoliator van Marc Inbane. Deze heeft een zachte korrel, een hoge antibacteriële werking en zorgt voor verjonging van de hoornlaag. Ik verzeker je: nadien zijn je wangen écht superzacht!

2. Keep calm & hydrate

Bij droog weer is het niet enkel van groot belang om je planten voldoende water te geven, ook zelf heb je vocht nodig! Want door de warmte en de zon gaat je huid uitdrogen. Drink dus in de eerste plaats voldoende water, maar zorg ook voor voldoende hydratatie en vochtinbreng in je gelaatsverzorging. Kies dus zeker voor een dag- en nachtcrème die je vochtbalans in evenwicht houdt. Hiervoor raad ik je de Aquality lijn van Dr. Irena Eris aan. De lijn bevat zowel een serum, dagcrème en nachtcrème (2-in-1) die perfect op elkaar afgestemd zijn. Mijn favoriet is de Aquality Hyper-Hydrating Recovery Cream. Deze zorgt voor een totale hydratatie en jonge uitstraling, maar het allerfijnste is de lichte textuur die perfect voor de zomer is!

2. Sunkissed make-up look met een gezonde glow

Voor een make-up die je huidje doet stralen en tegelijkertijd laat ademen, gebruik je best producten op een natuurlijke basis. Gebruik er wel niet te veel en ga voor een mooie sunkissed look. Daarvoor kies ik voor de minerale poeder foundation van Bellápierre. Deze is 100% natuurlijk, verzorgt en hydrateert de huid én bevat een SPF 15. Je brengt deze foundation supermakkelijk aan door draaiende bewegingen te maken met een kabuki borstel. Dit ideale zomerkoppel is apart verkrijgbaar of als onafscheidelijk duo in de POW(D)ER BOX S. 

De vermelde producten van Dr. Irena Iris en Marc Inbane zijn verkrijgbaar via www.thepowderbar.com/shop. De overige items kan je kopen bij de apotheek of drogist.

Benieuwd naar de andere 3 stappen die je summerproof huidroutine vervolledigen? Neem snel een kijkje online: www.flashmagazine.be/beauty/summerproof-skin.  

Palmira Proietti

 

DELEN