Van thuis uit werken is niet voor iedereen evident. Sommigen zijn zo misschien sneller afgeleid of niet meer zo goed mee met alles wat er moet gebeuren. Met behulp van deze tips om je productiviteit te stimuleren, zorg je ervoor dat je werk niet blijft liggen!

Hou je aan je ritueel

Sta ’s morgens op hetzelfde uur als anders op. Probeer exact hetzelfde te doen als wanneer je naar je werk zou vertrekken. Blijf niet in je pyjama of huispak zitten, maar trek je normale kleren aan. Hou je ook aan je vaste pauzes. Ging je op je werk lunchen om 13 uur? Doe dat dan nu ook, en blijf niet langer zitten dan je eerder deed. Zo verlies je alleen maar tijd!

Tips om je productiviteit te stimuleren

Gebruik de juiste tools

Tegenwoordig is van thuis uit werken niet zo moeilijk. Er bestaan namelijk genoeg tools om met elkaar in contact te blijven, zoals Skype, FaceTime, Messenger… Buiten dit kan je ook werken met Teamviewer. Dit is een tool waarmee je een externe computer kan overnemen, als je bepaalde programma’s niet op jouw computer hebt.

Tips om je productiviteit te stimuleren

Werk met to-dolijstjes

Stel op het begin van de dag een to-dolijstje op. Zo weet je gedurende de hele dag wat je nog allemaal moet doen en hoeveel tijd je nog nodig hebt. Dingen van je lijstje schrappen als je ermee klaar bent, voelt altijd heel goed. Dit is natuurlijk ook een goede tip als je werkt in normale omstandigheden.

Tips om je productiviteit te stimuleren

Controleer je omgeving

Als je nu halsoverkop thuis moet werken vanwege het coronavirus, heb je misschien niet echt een plaatsje in huis waar je kan werken. Ons laatste advies in verband met tips om je productiviteit te stimuleren, is om zeker rustig de tijd te nemen om je bureau klaar te zetten, zodat je niet in de zetel of bij je kinderen je werk moet verrichten.

Tips om je productiviteit te stimuleren