Het toxic shock syndrome (TSS) of de tamponziekte is zeldzaam, maar komt zeker voor. Het fout gebruik van een tampon kan hiervoor de oorzaak zijn. Daarom zetten we nog even de meest voorkomende fouten bij het gebruik van een tampon op een rijtje, zodat je ze kan vermijden!

De verkeerde absorptie kiezen

Vaak is de bloeding aan het begin van je cyclus en aan het einde ervan wat minder. Kies op die momenten voor een tampon met lagere absorptie. Als je heviger bloedt, kan je voor een zwaarder exemplaar gaan.

Vermijd deze fouten bij het gebruik van een tampon! - Flashmagazine

Te lang laten zitten

Een tampon mag je maximum 8 uur dragen, maar er wordt aangeraden om die om de 3 à 6 uur te verwisselen, afhankelijk van hoe hevig je ongesteld bent. Ben je bijvoorbeeld van plan om eens lekker lang bij te slapen, gebruik dan een maandverband.

Vermijd deze fouten bij het gebruik van een tampon! - Flashmagazine

Aanbrengen ‘in het geval dat’

Heb je het gevoel dat je die dag je regels gaat krijgen, kies dan voor een maandverband. Zolang er geen bloeding is, is het namelijk niet zo slim om een tampon in te brengen.

Vermijd deze fouten bij het gebruik van een tampon! - Flashmagazine

Een open tampon gebruiken

Gebruik nooit een tampon die al uit de verpakking is. Dat kan namelijk voor ernstige infecties zorgen!

Open verpakking - Flashmagazine

Je handen alleen na het inbrengen wassen

Ook voordat je een bezoekje brengt aan het toilet om een (nieuwe) tampon in te brengen, was je best je handen. Zo kan je geen bacteriën overbrengen.

Handen wassen - Flashmagazine

Als je benieuwd was naar de meest voorkomende fouten bij het gebruik van een tampon, draag je hygiëne vast en zeker hoog in het vaandel. Daarom vertellen we je ook graag wat nu eigenlijk het beste moment is om je tanden te poetsen! Hou ook onze Facebookpagina in de gaten voor je dagelijkse portie lifestyle.