Ben jij, of ken jij iemand, die altijd zit te sukkelen met een zwak immuunsysteem? Moet je regelmatig afspraken afzeggen omdat je weeral ziek bent? Lees dan snel verder en versterk je immuunsysteem met deze tips!

Koude douche

Uit onderzoek is gebleken dat je met koud douchen of zwemmen je immuunsysteem kan versterken. Als je elke dag een koude douche neemt, reageert je lichaam heel anders op bepaalde prikkels. Het resultaat van het onderzoek was dat de proefpersoon beter reageerde op bacteriën. Het is misschien niet zo een slecht idee, want zo ben je ook meteen goed wakker om je dag te starten!

Versterk je immuunsysteem met deze tips

Nachtrust

We weten het allemaal wel: een volwassen persoon heeft gemiddeld 8 uur slaap nodig. En dat is niet alleen zodat je niet vermoeid wordt, maar ook voor je immuunsysteem. Het zit namelijk zo: als je vermoeid bent, ben je ook kwetsbaarder voor bepaalde bacteriën dan wanneer je volledig uitgerust bent. Probeer ook zeker iets ontspannend te doen voor je gaat slapen. Lees bijvoorbeeld eens een mooi boek.

Versterk je immuunsysteem met deze tips

Zonlicht

Jammer genoeg leven we in een land waar het niet altijd zonnig is. Wanneer het zonnetje zich dus laat zien, moet je er ook van profiteren. De zon geeft je namelijk een mooi kleurtje, maar het boost ook je immuunsysteem. Het zou iets te maken hebben met T-cellen die sneller gaan bewegen richting de infectie die er op dat moment zou kunnen zijn. Snel naar buiten dus als de zon schijnt!

Versterk je immuunsysteem met deze tips

Wagenziek zijn is zeker zo vervelend, maar heeft niks met je immuunsysteem te maken. Je kan het dan ook makkelijk omzeilen. Wij vertellen je hoe!