Heb jij een tripje naar de bergen gepland? Leuk! Toch als je goed zorgt draagt voor jezelf. De juiste bescherming is hierbij een must. Wij vertellen je hoe je volledig beschermd op wintersport gaat!

Je lichaam

Natuurlijk is het eerste waar je aan denkt om warme kleding mee te nemen. Een goed idee! Want kou lijden op de piste, is geen prettig gevoel. Daarom kleed je je ook het best in laagjes. Draag een ademend ondergoed om je zweet af te voeren, gevolgd door een isolerend laagje dat de warmte rond je lichaam vasthoudt. Hierover draag je een waterafstotende skijas die jou beschermt tegen nattigheid en wind. Zorg ook dat je investeert in goed materiaal. Zo wordt de kans op een val alvast heel wat kleiner.

Volledig beschermd op wintersport! - Flashmagazine

Je huid

In de zomer is de kans klein dat we zonnecrème vergeten mee te nemen naar onze vakantiebestemming, maar hoe zit dat in de winter? Smeer jij je in als je op wintersport bent? Je zou het alleszins moeten doen, want ook op de skipiste heeft je huid echt een goede SPF nodig! Hoe hoger je in de bergen zit, hoe meer kans je namelijk hebt op verbranding. En ook de reflectie van een dik pak sneeuw kan de oorzaak zijn dat je skibril na het afnemen nog op je gezicht staat. Hou er eveneens rekening mee dat de invloeden in de winter ook anders zijn dan in de zomer. Kies daarom voor een product dat speciaal bedoeld is voor het gezicht, bestand is tegen zweten én dat hydrateert.

Volledig beschermd op wintersport! - Flashmagazine

Je ogen

Als je denkt dat enkel blootgestelde huid gevoelig is voor de stralingen van de zon, heb je het mis! Ook je ogen hebben bescherming nodig tegen schadelijke UV-straling. Uit onderzoek blijkt namelijk dat overmatige blootstelling wel eens ernstige gevolgen kan hebben op latere leeftijd. Wat je hiertegen kan doen? Draag een gepaste zonnebril en/of skibril! Zie jij met een bril alleen geen steek voor ogen? Dan zijn weeklenzen met UV-A & UV-B filter van een online specialist de ideale oplossing voor jou.

Volledig beschermd op wintersport! - Flashmagazine

Nu je weet hoe je beschermd op wintersport gaat, ben je vast en zeker ook benieuwd naar die andere dingen die je zeker moet meenemen? Wij bezorgen je een checklist!