“Ik ga morgen vroeg opstaan”… Hoe vaak heb je dit al tegen jezelf gezegd? Uiteindelijk kijk je ’s avonds toch nog een paar afleveringen of kan je niet stoppen met lezen. Wanneer je wekker dan afgaat, klik je meteen op snooze. Toch is het beter dat je vroeg opstaat, want dat heeft wel degelijk veel voordelen!

Meer tijd

Vroeg opstaan geeft je de kans om zonder stress te douchen en te ontbijten. Je hebt meer tijd en moet je niet haasten. Neem dus gerust een uitgebreid ontbijt, in plaats van een snelle hap net voor je vertrekt. Met een volle maag kan je namelijk beter werken dan met een lege. Als je nog iets moet afhandelen voor werk of school, dan kan je dit ook nog in de ochtend doen.

Vroeg opstaan? 6 redenen waarom dit een goed idee is!

Productiever

Je hersenen functioneren beter in de vroege uurtjes. Na wat me-time kom je rustig en wakkerder op het werk aan. Wanneer je vroeger op het werk bent, zijn er meestal ook nog geen collega’s. Je kan dus ongestoord aan je werk beginnen. En als je er vroeg aan begint, kan je ook vroeger weg. Super, toch?

Vroeg opstaan? 6 redenen waarom dit een goed idee is!

Gezonder eten

Zoals we al zeiden, heb je door vroeg op te staan meer tijd om uitgebreid te ontbijten. Het ontbijt is dan ook de belangrijkste maaltijd van de dag en het is ongezond om het over te slaan. Eet dus een gezond ontbijt, zodat je doorheen de dag minder honger hebt.

Vroeg opstaan? 6 redenen waarom dit een goed idee is!

Vlot woon-werkverkeer

De kans is groot dat je in de file staat wanneer je naar school of je werk gaat. Om een vlot woon-werkverkeer te hebben, kan je best vroeger vertrekken. 15 minuten eerder op de baan, kan al veel schelen. Dit zal trouwens ook een hoop stress van je schouders afnemen. En doordat je eerder op het werk bent, kan je sneller weg. Hierdoor ontloop je ook de avondfiles. Perfect!

Vroeg opstaan? 6 redenen waarom dit een goed idee is!

Rust en stilte

Zijn je ochtenden altijd zo druk? Je maakt je klaar voor je werk, je moet de boterhammen van je kinderen nog smeren en ze wegbrengen naar school… Dit kan veel stress met zich meebrengen, waardoor je de hele dag onrustig bent. Door vroeger op te staan heb je rust en stilte. Je kan vredig genieten van de dag en ook van die mooie zonsopgang.

Vroeg opstaan? 6 redenen waarom dit een goed idee is!

Dag beter plannen

Ben je vroeg opgestaan en heb je wat tijd over? Plan dan even je dag. Maak een to-dolijstje op papier of via de notities op je gsm. Hierdoor heb je een beter overzicht en geen stress meer om iets te onthouden dat je later nog moet doen. Je dag zal er minder chaotisch uitzien, waardoor je ook productiever bent. Twee vliegen in één klap!

Vroeg opstaan? 6 redenen waarom dit een goed idee is!

Tips om vroeg op te staan:

  • Een vaste slaaproutine zorgt ervoor dat je makkelijker en frisser opstaat. Ga dus elke dag op hetzelfde uur slapen en sta ook op hetzelfde tijdstip op.
  • Zorg voor een beetje licht in je kamer in de ochtend. Je lichaam voelt dan zelf aan wanneer het tijd is om op te staan. Laat dus een streepje licht tussen de gordijnen binnen.
  • Zet een aangenaam muziekje of geluidje als alarm. Dit kan je humeur positief beïnvloeden.
  • Als deze tips niet werken, kan je dit nog proberen: leg je wekker ver van je bed, zodat je moet opstaan om hem af te zetten!

Heb jij geen moeite met opstaan, maar geraak je wel moeilijk in slaap? Dankzij deze tips slaap je meteen als een roosje!