We weten allemaal dat we voldoende water moeten drinken. Maar dat je dat gespreid doorheen de dag moet doen, is een fabeltje. Ken jij het fenomeen bulkdrinken al?

Wat is bulkdrinken?

Vaak wordt er gezegd dat je de hele dag door water moet drinken, maar je kan ook gewoon bulkdrinken. Dat wil zeggen dat je een grote hoeveelheid water in één keer drinkt in plaats van kleine slokjes gedurende de dag.

Wat is bulkdrinken? - Flashmagazine

Is dat dan beter?

Het is vooral praktischer. Zo moet je niet de hele dag door sleuren met een flesje water of eraan denken. En het kost ook minder energie. Bovendien is het eigenlijk ook tegen onze natuur om de hele tijd door te drinken. Zo dronken onze voorouders ook gewoon een flinke hoeveelheid wanneer ze water tegenkwamen en dieren lopen bijvoorbeeld ook niet elk kwartier naar hun drinkkom. Waarom zouden wij het dan wel doen?

Wat is bulkdrinken? - Flashmagazine

Hoe doe je het?

Om 1,5 à 2 liter water per dag binnen te krijgen, moet je zo’n 8 glazen drinken. Begin de dag alvast goed door ’s morgens 2 glazen te drinken. Als je urine doorheen de dag een lichte kleur heeft, weet je dat je goed zit!

Toch nog tips nodig om meer water te drinken? Dan helpen wij je graag verder!