Fit zijn en blijven, willen we allemaal. De keuze in jouw manier van workout is persoonlijk en sluit aan bij wat je wil bereiken, maar vooral een hoog fungehalte. Vandaar dat de trends steeds creatiever en leuker worden. Wij strekten onze beentjes eens en checkten de laatste workout trends van deze zomer even uit!

Yoga in combinatie met Cross Fit

Yoga crossfit

De nieuwe verloofde, Meghan Markle, dankt haar afgetrainde lichaam aan fitness en yoga. Acrobatische yoga-oefeningen in combi met pittige cross fit is alvast een succesvol huwelijk, blijkt. Stretching, evenwicht, krachttraining en cardio. Alles wat een mens nodig heeft voor een gezonde geest in een gezond lichaam. 

Fit’Ballet

fitballet

Dat ballet goed is voor je houding, is al lang geen geheim meer. Maar als je de elegantie van klassiek ballet kruist met de intensiteit van een stevige cardiotraining, krijg je vuurwerk. Ook yoga en pilates komen hier aan bod. Een is een allesomvattende workout die voor een gespierd lichaam met ballerina-uitstraling zorgt. Je verstevigt je core en verlengt je spieren. Barre-oefeningen, pliés en stretching, en dit aan een pittig tempo.

Balansbord of evenwichtsplaat

balanceboard

Ideaal om je core te verstevigen, je evenwicht te oefenen én je coördinatie en houding te verbeteren. Door de diepliggende houdingsspieren te trainen, krijg je een betere controle over je lichaam en je motoriek. In de fitness vind je tegenwoordig overal zo’n evenwichtsplaat of BOSU bal. 

Nog zo’n sportieve trend is floatfit! Een stevige workout op het water. Dus maak je lichaam klaar voor de zomer en sporten maar!