Veel mensen zullen dit gevoel wel herkennen: alsof er een onzichtbaar persoon continu aan je haar zit te trekken… Vaak komt dit door je haar te lang in een staart te laten zitten of op te steken. Wanneer je het dan los doet, komt die helse pijn uit het niets. Met deze tips geraak je gelukkig van die haarpijn af!

Wat is het?

Het is geen hoofdpijn! De pijn zit namelijk niet ín je hoofd, maar erop. Voor het fenomeen haarpijn bestaat er ook een wetenschappelijk woord, namelijk trichodynia. De pijn komt door gespannen spiertjes in de haarzakjes. Deze zitten aan je hoofdhuid vast en hier groeien je haren uit. Als je je haren voor een lange periode hetzelfde draagt, kan er druk op de spiertjes komen te staan. Een andere oorzaak kan zijn dat je je haar slecht wast. Hiermee bedoelen we dat je het te vaak wast of dat je een verkeerde shampoo gebruikt. Ook je haar te vaak bij elkaar doen, kan een probleem zijn dat haarpijn veroorzaakt. Bovendien speelt stress ook een factor bij haarpijn. Mensen die onder stress staan, of last hebben van psychische problemen, zouden er vaker last van hebben.

Zo geraak je van haarpijn af

Oplossingen

  1. Kies een zachte shampoo zonder siliconen of schakel voor een bepaalde periode over naar babyshampoo. Het uitspoelen van je haren is ook heel belangrijk. Hierbij zorg je best dat er geen restjes blijven zitten in je haren. Wanneer de pijn niet meer te dragen is, kan je ook de optie kiezen om je haar twee keer te wassen met zachte shampoo. In de meeste gevallen is de pijn dan meteen weg.
  2. Draag je haar niet te lang naar één bepaalde kant. Je haar heeft rust en ruimte nodig, dus draag het zo vaak mogelijk los. Wil je het toch vast doen? Ga dan eens voor een losse vlecht, of probeer de bekende scrunchies in plaats van een strakke elastiek.
  3. Wil je van je stress afkomen? Overleg dan eerst met je huisdokter en probeer eventueel een natuurlijk anti-stressmiddel of ontspan bij je thuis.

Zo geraak je van haarpijn af

Heb jij geen last van haarpijn, maar van statisch haar? Ook daar hebben wij de oplossing voor!