Een kind dat vaak zijn zin krijgt, wordt al gauw een verwend ettertje. Deze 3 signalen geven aan dat je kind toch wel wat te hard in de watten gelegd wordt.

1. Nee = driftbui

Krijgt je kind een ‘nee’ van jou, dan resulteert dat in een heuse driftbui. Schoppen, slaan, roepen, huilen, tieren, gooien… Alles om jou duidelijk te maken dat het niet naar zijn/haar zin is. Hieraan toegeven is dan ook uit den boze. Zo beloon je het gedrag en zal je kind dit dé manier bij uitstek vinden om jou te overhalen.

3 signalen dat je kind verwend is - flashmagazine.be

2. Ongeduldig

Kinderen die meteen alles krijgen waarnaar ze vragen, vinden dat al snel de norm. Straks pas een snoepje krijgen? Dat wordt beantwoordt met een driftbui. Het is dan ook belangrijk om je spruit te leren dat het niet alles meteen kan krijgen. Zo leren ze ook om uit te kijken naar leuke dingen. En soms is uitkijken naar iets zelfs leuker dan het krijgen zelf.

3 signalen dat je kind verwend is - flashmagazine.be

3. Eigen zin doen

Probeer je om iets gedaan te krijgen van je bengel, maar heeft die geen oor naar jou ? Moet je bijna gaan smeken voordat je kind iets wil doen voor jou? Ook dat zijn tekenen dat je een verwend nestje in huis hebt.

3 signalen dat je kind verwend is - flashmagazine.be

Met de Week van de Opvoeding verschijnt er elke dag een nieuw artikel rond het thema. Benieuwd naar een van de andere artikels?