Daten is leuk, maar het kan een grote domper zijn als er na je vierde date een lijk uit de kast valt. Stel daarom deze drie vragen op je eerste date zodat je meteen weet welk vlees je in de kuip hebt.

Wat verwacht je van deze date?

Met deze vraag pols je naar de bedoelingen van je date. Misschien wil hij/zij gewoon met jou de lakens delen, of misschien zoekt hij/zij een partner voor het leven. Best een belangrijk detail als je aan iets begint! Door duidelijkheid te scheppen weten jullie beiden waar jullie aan beginnen. Goede afspraken maken goede vrienden!

3 vragen om te stellen op je eerste date - flashmagazine.be

Wat is voor jou de ultieme afknapper?

Sommige zaken zijn voor de ene persoon heel onschuldig, terwijl het voor de andere het einde van de wereld is. Verschillende waarden en normen lijken op het eerste zicht misschien niet zo belangrijk, maar kunnen later wel voor strubbelingen zorgen.

Ook op vlak van persoonlijke verzorging is dit een interessante vraag. Als een stoppeltje op je benen/baard echt niet door de beugel kan voor hem/haar, dan weet je dat hij jou als een ‘korte termijn projectje’ beschouwt.

3 vragen om te stellen op je eerste date - flashmagazine.be

Waar ben je trots op en waar heb je spijt van?

Iedereen heeft goede en minder goede momenten gehad in zijn leven. De manier waarop iemand erop terugkijkt, vertelt vaak al een heleboel over zijn/haar persoonlijkheid. Is iemand trots op maanden vrijwilligerswerk of eerder op het aantal bedpartners. Het is een heel andere kijk op het leven…

3 vragen om te stellen op je eerste date - flashmagazine.be

Naast het stellen van deze vragen op de eerste date, kan je ook al heel wat afleiden uit de lichaamstaal van je afspraakje.