Blijft jouw barbecue vaker opgeborgen dan je zou willen, omdat je niet uitkijkt naar het kuiswerk achteraf? Lees dan snel verder! Dankzij onze tips was het namelijk nog nooit zo gemakkelijk om je BBQ schoon te maken.

  1. Steek de barbecue aan en laat hem goed heet worden. Snij dan een aardappel in de helft en wrijf hem over je rooster voor je begint te bakken. Het zetmeel zorgt voor een antiaanbaklaagje. 

  1. De BBQ schoonmaken na gebruik lukt het best als hij nog wat warm is. Om het vuil los te weken, kan je met een halve ajuin of citroen je rooster inwrijven. 
  1. Of giet wat bier over je barbecuerooster als die nog wat warm is en laat even inwerken. Nadien kun je het meeste vuil eraf vegen met wat keukenpapier.
  1. De tijd uit het oog verloren waardoor je barbecue toch afgekoeld is? Wikkel je rooster in krantenpapier en maak nat. Laat het een nachtje weken en de ochtend erna kuis je hem zonder moeite!
  1. Ook een nachtje doorbrengen op het gras maakt het vuil van je rooster los. Wel zorgen dat je barbecuerooster zeker volledig afgekoeld is!
DELEN