’s Ochtends blijven we het liefst zo lang mogelijk in bed liggen, en soms durft dat wel eens wat té lang uit te lopen. Met deze tips ben je toch nog op tijd! 

1. Leg alles klaar op voorhand

Waarschijnlijk weet je zelf wel al of je makkelijk uit bed springt of het echt tot de laatste seconde rekt. Ben jij eerder het laatste type, dan weet je ook dat de kans er wel eens in zit dat je te lang blijft plakken in je bed.

Leg daarom de avond voordien alles al klaar. Van je ondergoed tot je lunchbox: het bespaart je een hoop kostbare tijd in de ochtend. Geen gehol meer naar de bakker of een zoektocht door de wasmand naar dat favoriete topje.

5 tips om 's ochtends tijd te besparen - flashmagazine.be

2. Verkort je douchebeurt 

Een shampoo met conditioner in of een dagcrème met een vleugje foundation in: het helpt allemaal om je kostbare tijd te besparen. Bovendien kan je in geval van nood ook wat droogshampoo gebruiken om het vet in je haar te absorberen.

Heeft je huid nood aan wat extra hydratatie na het douchen? Kies dan voor een body lotion die je onder de douche kan gebruiken. Afdrogen, kleren aan en weg!

5 tips om 's ochtends tijd te besparen - flashmagazine.be

3. Makkelijke make-up

Geen tijd om te knoeien met eyeliner om de perfecte wing te maken of een ingewikkelde oogschaduw look te creëren, maar wil je er wel opgemaakt uitzien? Dan is een mooie rode lippenstift je redder in nood, want je ziet er met een vleugje rood op de lippen meteen uit of je uren in de badkamer hebt gespendeerd.

5 tips om 's ochtends tijd te besparen - flashmagazine.be

4. Leg je smartphone buiten handbereik

Nog even scrollen op het toilet of even het nieuws checken terwijl je je tanden poetst? Toch maar beter niet. Onbewust begin je hierdoor te treuzelen, waardoor het alleen maar langer duurt.

5 tips om 's ochtends tijd te besparen - flashmagazine.be

5. Multitasken

Misschien wat makkelijker voor de dames als voor de heren: multitasken. Je conditioner laten inwerken terwijl je je tanden poetst onder de douche. Of misschien je stijltang opwarmen terwijl je je kleding aandoet. Alle kleine beetjes helpen!

5 tips om 's ochtends tijd te besparen - flashmagazine.beWedden dat je zo een pak tijd zal besparen?

Heb je elke dag zo’n moeite met opstaan? Lees dan zeker onze tips.