Omdat het weer eindelijk wat beter is en we met z’n vieren buiten mogen afspreken, stellen we voor dat je eens samen een spelletje in de tuin speelt. Wedden dat je je weer heel even kind voelt? Of komt het competitiebeest naar boven? 

1. KUBB

Dit populaire buitenspel komt oorspronkelijk uit Zweden. De bedoeling? Houten blokken (kubbs) omvergooien met houten kegels om daarna de koning aan te vallen. Fun verzekerd! Oefening baart kunst! Misschien doe je achteraf weleens mee aan een heus KUBB-toernooi.

 

2. Nagelen

Dit spelletje ken je misschien wel van de kerstmarkten of après-ski. Het doel: zo snel mogelijk spijkers in een boomstam slaan. Het enige wat je nodig hebt, is een boomstronk, een paar spijkers en een hamer. Geef elke volwassene een nagel en sla om de beurt één keer. Degene die als laatste de spijker helemaal in de boomstam klopt, verliest.

 

3. Mega Mikado

Dit jarenoude spelletje kan je ook in een maxi-uitvoering kopen of huren. Het spel start als je alle stokken op één hoop laat vallen. Het is vervolgens aan de deelnemers om alle stokken één voor één uit de hoop te halen zonder dat de anderen bewegen. Concentratie en ruimtelijk inzicht zijn vereist! Kan jij je zenuwen in bedwang houden?

4. Bierpong

Bierpong komt overgewaaid uit Amerika. Je kan dit spelletje kopen, huren of gewoon zelf maken. Je hebt 20 bekers (in twee kleuren) en 6 pingpongballen nodig. Maak twee teams en zet je schrap. De twee teams plaatsen 10 bekers gevuld met bier (of water!) in piramidevorm tegenover elkaar. Het hoofddoel? De pingpongballetjes vanop afstand in een beker van het andere team werpen of stuiteren. Vervolgens moet de tegenstander deze beker in één keer achteroverslaan. Het team waarbij als eerste alle bekers zijn weggespeeld, verliest. 

5. Darts

Al eens gedacht om samen een pijltje te werpen? Dit spel is tegenwoordig hyperpopulair en je kan het huren of kopen in nagenoeg elke sportwinkel. Er zijn verschillende manieren om te darten en er zijn ook verschillende spelregels. Beperk je hierbij vooral niet tot het klassieke 501, want er zijn meer leuke dartspellen zoals knock-out, sudden death, around the clock, joker en cricket. Een tip: Google kent alle spelregels. 

Tekst: ZINNIG

DELEN