Je interieur een zonnig accent geven? Wij zijn alvast in actie geschoten en delen met plezier ons kleine en grote ingrepen, net als de trends van het moment voor een fris en fleurig interieur. 

Tropisch interieur

Tropisch

Net als in fashionland vieren botanische prints en groentinten hoogtij in ons interieur. Deze trend kun je op allerlei manieren toepassen. Hou je van groen? Ga dan voor een muur in een tropisch behang of een hoeksalon in zachtgroen fluweel. Mag het wat minder? Kies dan voor groene theelichtjes of kussens met een print van bladeren.

Mix and match

kussens interieur

Over kussens gesproken, dit seizoen lijkt wel te gelden: hoe meer hoe beter. Voor een relatief zachte prijs geef je met een paar kussens niet alleen je zetel, maar ook je hele living een nieuwe look. Durf ook te experimenteren met verschillende stofjes en prints. Mix en match erop los, maar blijf wel binnen een bepaald thema. En vergeet je plaid niet, die komt ’s avonds altijd van pas.

Likje verf

Verf interieur

Net als behang heeft verf een enorme inpakt. Pastelkleuren blijven hip, maar ook donkergroen of opvallend geel kunnen absoluut. Geen fan van kleur? Je witte muren een nieuw laagje geven kan eveneens wonderen doen.

Oh, deco

bloemen interieur

Wie houdt van kleine veranderingen en subtiele hints, is best af met een nieuw theelichtje of een ander kader aan de muur. Geurkaarsjes of sprays zorgen op hun beurt voor een frisse lentegeur in huis. Een plant in een fleurige pot, of verse bloemen op tafel, maken het lenteplaatje helemaal af.

Blijvers

Living hout

Met natuurlijke materialen doe je nooit iets mis. Houten elementen zijn zowel winter als zomer hot. Kies in de zomer bij voorkeur voor licht hout, terwijl je in de winter perfect voor een donkere variant kunt gaan.

Metaal

Interieur zomer

De nieuwe tegenhanger van hout is metaal. Dit materiaal komt het best tot z’n recht in details, zoals een potje, kader of bijzettafeltje. Anders dan hout zorgen metalen objecten voor een licht en sprankelend element in je interieur.