Een communie of lentefeest is een mijlpaal die erom vraagt om op de gevoelige plaat vastgelegd te worden. Toch is zo’n fotoshoot met kinderen niet altijd even gemakkelijk. Heb jij beslist om zelf de communiefoto’s te trekken? Dan helpen deze suggesties je alvast op weg!

Kies de juiste locatie

Of je de fotosessie nu buiten of binnen plant, hou altijd rekening met de omgeving. Die leg je ook best op voorhand al vast. Doe je het buiten? Dan heb je meer keuze qua achtergrond. Zo is een prachtige natuur altijd een hit. Binnen selecteer je best een effen achtergrond voor het mooiste effect.

Advies voor prachtige communiefoto’s - Flashmagazine

Hou opties open

Beter te veel foto’s dan te weinig. Het duurt misschien wat langer om een uiteindelijke selectie te maken, maar beter voldoende keuze dan genoegen te moeten nemen met een exemplaar dat je toch niet echt geweldig vindt. Zorg hierbij voor close-ups én foto’s vanop afstand. Het enige waar je op moet letten, is dat je steeds op ooghoogte van je kind trekt. Anders kloppen de proporties niet.

Advies voor prachtige communiefoto’s - Flashmagazine

Voorzie attributen

Is jouw kind een rockster in wording of een prima ballerina? Waarom laat je hen niet poseren met een gitaar of in tutu? Zo krijgt de foto meteen een persoonlijke touch. Ook decoratie zoals vlagjes of ballonnen geven de foto’s kleur.

Advies voor prachtige communiefoto’s - Flashmagazine

Zorg voor ontspannen sfeer

Kinderen kunnen moeilijk stilzitten. Verplicht hen dan ook niet. De mooiste foto’s zijn namelijk nog altijd degene die er het meest spontaan uitzien. Laat je kleine spruit dus maar ravotten, kleuren, spelen… en hou je camera in de aanslag!

Advies voor prachtige communiefoto’s - Flashmagazine

Schakel een professional in

Laat je het toch liever aan iemand anders over? Dan zijn er een heleboel fotografen die je vast en zeker een origineel eindresultaat zullen bezorgen!

Advies voor prachtige communiefoto’s - Flashmagazine

Heb je na het maken van de communiefoto’s de smaak te pakken? Dan geven we je graag nog meer tips voor het fotograferen van je kinderen!