Of je het nu leuk vindt of niet, onze zomers zullen de komende jaren alleen maar warmer worden. Als we niet met z’n allen in actie schieten, blijft de buitentemperatuur gestaag toenemen. Gelukkig kunnen we ons binnenklimaat wel nog zelf controleren en dat zelfs op een milieuvriendelijke manier. Met dank aan energiezuinige airco’s, die ons hier graag een handje bij helpen. 

Wil je een stille, discrete airco, of vooral een krachtig werkpaard dat een grote ruimte aankan? Dat bepaal je zelf!

Energiezuinige airco’s 

Wil je alleen je werkruimte of slaapkamer koelen? Kies dan voor een monosplit airco. Met een binnen- en een buitenelement bestaat dit apparaat uit twee units. Via een koelgas wordt de warme lucht afgevoerd en vervolgens naar buiten afgegeven. In tegenstelling tot hun energievretende voorouders zijn moderne airco’s efficiënt, energiezuinig en de koelgassen die ze gebruiken zijn milieuvriendelijk.

Discrete airco of krachtig werkpaard? 

Wil je met je airco meer dan één ruimte koelen, dan kan je kiezen voor het multisplit systeem. Dit bestaat uit één buitenelement en meerdere binnenunits die je verspreidt over je woning. Zo’n multisplit systeem kan makkelijk tot vijf kamers tegelijk koelen. De vorm en afmetingen van de binnenunits kunnen aangepast worden aan de specifieke behoeftes van de ruimte. Wil je een stille, discrete airco, of vooral een krachtig werkpaard dat een grote ruimte aankan? Dat bepaal je zelf!

Milieuvriendelijk koelen met een warmtepomp

Wil je echt investeren in een energiezuinige en koele woning? Kies dan voor een airco in combinatie met een warmtepomp. De werking van beide systemen is tamelijk gelijkaardig: via een koeldrager, een vloeistof of een gas, wordt warmte gecapteerd, getransporteerd en weer afgegeven. Bijkomend voordeel: een warmtepomp koelt niet alleen in de zomer maar verwarmt ook in de winter.

Een heerlijk binnenklimaat gaat niet alleen over temperatuur, maar ook over luchtzuiverheid. De meeste airco’s kunnen voorzien worden van filters, die pollen of fijne stofdeeltjes uit de lucht weghalen. Als je het echt helemaal naar je zin wil maken kun je zelfs een heerlijk geur verstuiven.

DELEN