Zo breng je zwart in je interieur

Een zwart interieur is niet voor iedereen weggelegd aangezien veel mensen het een gewaagde interieurkeuze vinden. Toch kan zwart net voor een prachtig resultaat met hoog ‘wow’-gehalte zorgen. Zwart is namelijk de perfecte kleur voor wie van een luxueuze, minimalistische of stoere uitstraling houdt. Het geheim zit ‘m echter in te weten hoe je deze intense kleur moet combineren. Met onderstaande tips helpen we je alvast op de goede weg!

Een strakke zwarte muur

Een van de belangrijkste redenen waarom zwart als een gewaagde keuze wordt beschouwd, is omdat het een ruimte optisch zou verkleinen. Toch hoeft dit zeker niet automatisch het geval te zijn. Wil je graag een strakke zwarte muur in je huis? Kies dan voor een ruimte met grote ramen en voldoende natuurlijk licht. De zwarte muur zal de ruimte dan niet verkleinen maar net voor een rustige uitstraling zorgen.

Laat je vloer mee bepalen of jouw muur geschikt is om als prachtige zwarte accentmuur te dienen. Zo kan een zwarte muur in combinatie met een houten vloer, zoals parket of laminaat, een prachtig resultaat opleveren!

TIP! geef ook de deuren en plinten een likje verf wanneer je de muur zwart verft. Dit zorgt voor een mooie monochrome look.

DELEN