Als we nadenken over ons interieur, is de badkamer misschien niet de eerste plek die je onder handen zou nemen. Toch zorgt een trendy inrichting voor een heerlijk gevoel, want in de badkamer neem je een momentje voor jezelf. En dat is toch veel leuker met een mooi uitzicht! Daarom zetten wij alvast de badkamertrends van het najaar op een rijtje.

Ecologische keuze

Mensen worden zich steeds meer bewust van hun consumptiegedrag. Daardoor wordt het belangrijker om over ecologische oplossingen na te denken. Een badkamer die zelfstandig functioneert, los van het gemeentelijke water- en energienetwerk, waar je zonder schuldgevoel gebruik kan maken van je douche of bad, is dan ook de droom waar veel mensen naar streven.

Badkamertrends: voel je als een vis in het water - Flashmagazine

Natuurlijke materialen

Een ander gevolg van de ecotrend is dat mensen de natuur in huis gaan halen. Naast planten zullen we natuurlijke materialen zoals hout, klei en biokatoen steeds meer terugzien. Zo is bijvoorbeeld keramisch parket een echte aanrader voor de badkamer, waarbij je kan genieten van een warme en natuurlijk uitstraling.

Badkamertrends: voel je als een vis in het water - Flashmagazine

Less is more

De trend om alles in goud, koper en brons aan te schaffen, is aan het verdwijnen. Chroom doet het nu beter, vooral als accessoire. Ook zwart laat zich als een mooi detail zien, zeker in combinatie met bijvoorbeeld een witte marmerlook. Zwarte badkamers waren de laatste jaren gegeerd, maar wij zijn eerder voorstander voor een badkamer met een lichte basis, zodat de ruimte helderder en warmer lijkt. Dat betekent gelukkig niet dat daarvoor elke gedurfde combinatie moet wijken. Een sobere basis, met aandacht voor bijzondere accenten, is dus ideaal voor de badkamer van 2019.

Badkamertrends: voel je als een vis in het water - Flashmagazine

Creatief met tegels

De laatste jaren waren patronen en geometrische vormen in tegels vaak terug te zien. Dit lijkt nu weer plaats te ruimen voor iets meer klassieke en tijdloze tegels. Vroeger werd een badkamer volledig betegeld, maar nu wordt er eerder gekozen voor een accentmuur, bijvoorbeeld in visgraatpatroon. Hoewel dit een goed idee kan zijn, hoeft dit niet te betekenen dat je de rest van je badkamer niet betegelt. Dit is en blijft uiteraard een vochtrijke omgeving en rechtstreeks vocht, alsook de waterdamp die ermee gepaard gaat, richt wel degelijk schade aan. Een aanrader als je niet vaak wil herschilderen.

Trendy badkamer: voel je als een vis in het water - Flashmagazine

Bijzondere spiegels

Ook spiegels krijgen weer een prominente plek in de badkamer. Een spiegel ter lengte van de muur, of met bijzonder kader boven de wastafel, zien er niet alleen luxueus uit, maar zorgen er ook voor dat je badkamer groter lijkt.

Trendy badkamer: voel je als een vis in het water - Flashmagazine

Naast de badkamertrends houden we je ook op de hoogte van wat er trendy is op modegebied dit najaar!