Met een unieke print, opvallende kleur of creatief design is een behangen muur al snel dé eyecatcher van je interieur. Wij zetten dan ook graag de trends voor jou op een rijtje.

Geometrisch retro

Die oogverblindende groen-met-oranje bloemenprints uit de jaren ‘70? Ze mogen weer! Het hoeft alleen niet steeds behangpapier met knallende basiskleuren te zijn, want pasteltinten zijn ook dit seizoen weer helemaal hip. Van strepen over diagonale lijnen tot driehoeken en in elkaar overlopende vogelvormen, saai zal je muur in elk geval niet zijn.

Reliëf

Een gladde muur is maar een gladde muur, toch? Een behang met reliëf brengt optische diepte aan in je muurstructuur en zorgt voor een warme sfeer in de kamer. Kies bij dit soort designs wel altijd voor een goed merk dat een realistische print levert, zodat het ook echt voor een illusie zorgt. Er is van alles op de markt: behang met een houtprint inclusief nerf, het bekende bakstenenbehang, maar ook betonbehang en textielbehang.

Dromerig minimalisme

Met een muur in een zachte, effen kleur creëer je een gevoel van rust en ruimte. De trend van nu draait om minimalistische toevoegingen, zoals subtiele maan- en sterpatronen, stipjes, eenvoudige bloemen of waterverfvegen. Of wat dacht je van dreamcatchers en dwarrelende veren? Door de prints regelmatig maar subtiel te laten terugkomen, wekt je muur interesse zonder om aandacht te schreeuwen.

Junglemotief

Palm- en varenbladeren, safariscènes en vooral veel donkergroen: de jungleprint is er al een tijdje. We zijn de laatste jaren dan ook allemaal wat extra verliefd geworden op de natuur en haar groene weelde. Combineer deze prints met bruin, roze, beige, goud of zwart en je tovert zo je droomvakantie naar binnen. Ook een opkomende trend: statementbehang met een bosfoto van vloer tot plafond of een oversized dier als focuspunt. 

Woestijnstilte

Beige, oudroze, zachtgeel, terracotta – wie had gedacht dat woestijnkleuren zo in konden zijn? Behang met deze kleuren bestaat in effen uitvoering, met een drukkere print, of met geometrische lijnen of rondingen. Voor welke vorm je ook kiest, je kunt straks gegarandeerd relaxen in een oase van rust.

Het thema dat deze behangtrends met elkaar verbindt? Durf! Geen print is te wild, zolang je je behang maar in functie van de ruimte gebruikt. Dus laat je fantasie de vrije loop en haal het mooiste ontwerp in huis. 

DELEN