De kans bestaat dat je Netflix al helemaal afgestruind bent. Toch is het meestal niet zo gemakkelijk om een film te selecteren die iedereen leuk gaat vinden… Daarom zetten wij de beste films van Netflix voor het hele gezin op een rijtje!

The Karate Kid

Ondanks dat deze film van 1984 is, blijft het een leuke film voor jong en oud. Wanneer Daniel LaRusso en zijn moeder naar Californië verhuizen voor een nieuwe baan, is het moeilijk voor de jongen om zijn plek te vinden. Nadat een groep karate-leerlingen hem pesten, wil hij zelf karate leren. Dan ontmoet hij zijn buur, meneer Miyagi. Een karate-meester die Daniel lessen wil geven. Kan Daniel uiteindelijk zijn pesters verslaan in karate?

Beste films op Netflix voor het hele gezin

The Big Friendly Giant

Deze film is gebaseerd op het boek van Ronald Dahl uit 1982. Het eenzame weeskindje Sophie ligt elke nacht wakker, tot ze eens een keer een geluid hoort. In een oogwink wordt ze ontvoerd uit haar bed. Toch had Sophie niets te vrezen. De Grote Vriendelijke Reus was namelijk ook eenzaam. Al snel komt ze te weten dat er zelfs onvriendelijke reuzen bestaan. Samen met de GVR bedenkt ze een plan om alle kinderen te beschermen van deze gemene reuzen. Zal het Sophie lukken om de kinderen te redden?

Beste films op Netflix voor het hele gezin

Paddington

Paddington is een bekend personage uit de Engelse kinderliteratuur ‘A Bear Called Paddington’ van 1958. In 2014 werd er een film gemaakt van het beertje Paddington. De beer leeft in Peru en droomt er al heel lang van om naar Groot-Brittannië te reizen. Op een dag gaat hij op pad en komt hij in het station Paddington, in Londen, terecht. Daar ontmoet hij de familie Brown. Ze nemen hem in huis en alles verloopt heel goed. Tot wanneer de taxidermiste, Millicent, van Paddington afweet en hem wil opzetten in het museum. Kan Paddington uit de klauwen van Millicent ontsnappen?

Beste films op Netflix voor het hele gezin

Klaus

Dit is een van de recentere films, want hij werd in 2019 uitgebracht. Jesper Johansson verlaat de opleiding postbodes als de slechtste student die er bestaat. Van zijn vader moet hij naar een besneeuwd eiland gaan om daar brieven te posten. De plaatselijke bewoners hebben echter ruzie met elkaar en er worden geen brieven geschreven. Dit is een groot probleem voor Jesper. Hij moet namelijk zesduizend brieven in één jaar posten. Uiteindelijk ontmoet hij Klaus, een mysterieuze timmerman die alleen in een huis vol met speelgoed woont. Dit brengt Jesper op een idee. Lukt het Jesper om zesduizend brieven te posten?

Beste films op Netflix voor het hele gezin

The breadwinner

Tijdens een taliban-regime wordt de vader van de 12-jarige Parvana ten onrechte naar de gevangenis gebracht. Omdat hij de enige broodwinner was, moet Parvana een oplossing zoeken. Ze verkleedt zich als een jongen, in de hoop om genoeg geld te verdienen voor haar moeder, broers en zussen. Op een dag besluit ze ook om haar vader te zoeken, want ze wil weten of hij nog in leven is. Zal Parvana haar vader ooit nog terugzien?

Beste films op Netflix voor het hele gezin

A dog’s way home

Wie houdt er nu niet van honden? ‘A dog’s way home’ gaat over een verlaten hond die door een koppel gevonden wordt. Zij nemen de hond mee naar huis en noemen haar Bella. Wanneer Bella een eekhoorn in een boom ziet, loopt ze die achterna, maar raakt verdwaald. Nu moet ze zelf haar weg terugvinden naar haar baasjes en komt hierbij oog in oog te staan met wolven. Op dat moment wordt ze geholpen door een grote tijger. Samen met de tijger gaat Bella op zoek naar haar baasjes. Vindt Bella haar weg terug naar huis?

Beste films op Netflix voor het hele gezin

Naast deze films op Netflix voor het hele gezin kan je op het platform ook leuke series bekijken. Dit zijn alvast enkele van de beste aller tijden!