Een droomhuis bouwen? Da’s (bak)steenhard werken! Shana & Carmelo en Valérie & Kevin vertellen hoe zij deze periode overleven en verklappen enkele handige do’s en don’ts.  

Shana & Carmelo (Leopoldsburg)

“YouTube is je beste vriend als je veel zelf doet!”

Type woning? 

Onze chaletwoning heeft een kleine oppervlakte waardoor alles relatief snel kan gaan. Ook met een lager budget kunnen we hier alles tot in detail afwerken.

Rolverdeling?

Carmelo is bouwvakker. Voor Shana als ´leek´ is dit een challenge. Gelukkig kunnen ze ‘s avonds weer lachen om de stomme discussies doordat ze de juiste schroef of sleutel niet vond. Haar ding? Alles zelf mogen inrichten natuurlijk!

Sjanskes?

Bij de afbraakwerken, bleek de basis van de vroegere woning nog in topconditie te zijn en dus hebben we deze nog kunnen gebruiken. Covid zorgde onverwacht ook voor veel extra tijd.

Blunders?

Bij de afbraakwerken van de schouw, zijn we ondoordacht te werk gegaan. Carmelo werkte van onder naar boven waardoor het gedeelte op het dak begon in te zakken. Hierdoor hadden we even een extra verluchtingsgat! 

Tips?

Sandwichpanelen zijn een aanrader! Snelle plaatsing, betaalbaar en goede isolatie. Wel iets complexer qua afwerking. Ikea is een topper wanneer je zelf ook wat wil doen. Hier kan je met een beetje creativiteit écht iets moois van maken. 

Eindverdict?

Probeer niet te snel te gaan en zorg dat je er plezier in blijft hebben! Je leert ervan en groeit vanzelf mee met je huis. De voldoening hiervan is zalig!

 

Valérie & Kevin (Houthalen-Helchteren)

“In de weekends metsen we samen. Gelukkig zijn we een goed team!”

Type woning?

Onze houtskeletbouw is een mix van wat we allebei graag zien. Zo kozen we voor een landelijke steen, maar ook voor een plat dak met strakke vormgeving. Ook binnen komt een gezellig keramisch parket, gecombineerd met zwarte, strakke aluminium ramen.

Rolverdeling?  

Wij doen grotendeels alles zelf, maar krijgen soms begeleiding. In het weekend staan we samen op de stelling. Door de week struint Valérie het Internet en de bedrijven af voor aankopen en neemt Kevin de verdere afwerking voor zijn rekening. 

Sjanskes?

Wij zijn ten rade gegaan bij Horemans Houtskeletbouw en hebben hier geen moment spijt van! Ook van onze architecte Aurelie Dubois zijn we super tevreden. 

Blunders?

Bij het stenen ‘tasten’ heeft Valérie een steen van 6 meter hoogte op het achterhoofd van Kevin laten schuiven. Even stond alles stil… Gelukkig toonde de CT-scan op Spoed geen interne bloeding.

Tips? 

Neem voldoende tijd voor je plan! En zorg voor een praktisch huis, nu maar ook over 20 jaar.

Eindverdict?

Door de combinatie met fulltime werken, schiet er maar weinig me-time over. Vooral de laatste loodsjes wegen het zwaarst omdat dan alles samenkomt. Maar… Nothing we can’t handle together!

DELEN